Još jednom do izražaja došla najveća snaga FK Velež

Odličan odziv

Još jednom do izražaja došla najveća snaga FK Velež

A. Čaušević

FK Velež je protiv Krupe nastavio sa serijom odličnih rezultata. Fenjeraš je pobijeđen s 2:1 te je plasman na euroscenu, definitivno na horizontu. 

Za Rođene je interesantno da puno bolje i lakše igraju derbi utakmice, neko one protiv slabijih rivala, tako je bilo i jučer. Međutim, čini se da je i iskustvo učinilo svoje.

Protiv Radnika i Olimpika nije bilo punog plijena, dok je protiv Krupe upisana nova "trica" na bodovni saldo pa su sada izabranici Feđe Dudića usamljeni na trećem mjestu.

Da su okolnosti normalne nema sumnje da bi tribine stadiona Rođeni bile odlično popunjene jer je podrška, lojalnost i povezansot navijača Veleža možda i najveća snaga mostarskog kluba.

Naime, neposredno poslije pobjede nad Krupom Velež je objavio podatke o prodaji donatorskih karti. Ukupno je uplaćeno 3.727 ulaznica što znači da su Rođeni zaradili oko 20.000 KM.

Pored važne pobjede na terenu, danas smo upisali i pobjedu na "tribinama". Naši vjerni navijači su do trenutka početka...

Posted by FK Velež Mostar on Saturday, April 24, 2021
Oglasi

Inače, poslije utakmice nad Krupom iz Veleža su napravili i neku vrstu presedana u bh. fudbalu, što možda najbolje govori koliko zdravo razmišljaju u klupskom rukovodstvu.

Naime, u ekskluzivnoj izjavi za SportSport.ba ogorčen suđenjem i svim što se dešavalo na utakmici protiv Krupe, bez obzira na pobjedu svog tima, Šemsudin Hasić je zatražio prekid prvenstva.

Fudbalski bezličnici u liku sudije Njegomirovića uništili su sve ono što je trebalo biti lijepo na stadionu Rođeni - jedan festival fudbala. Nažalost to nije prvi put, ovo nam se desilo niz puta ove sezone", rekao je Hasić za SportSport.ba, pa dodao:

"Ovim putem pozivam ljude iz fudbala, koji misle i slažu se sa Veležom, da skupimo snage i suprostavimo se otvorenom pokušaju rušenja legitimiteta ovog takmičenja. Ovo što se radi mora da bude zaustavljeno, bez obzira na pobjedu Veleža. Najbolje da se prvenstvo prekine, da se proglasi neregularnim i da ne izlazimo u Evropu. S ovakvim ljudima mi ne možemo nigdje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veleža u narednom kolu čeka domaći susret protiv Borca. U slučaju pobjede plasman na euroscenu bi praktično bio zacementiran. Dudić u tom meču zbog suspenzije neće moći računati možda i na najboljeg veznjaka Premijer lige u ovom trenutku, Samira Radovca, i to zbog suspenzije. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
Sto posto neregularno i sigurno ce sad u zadnjim kolima pokopati velez nece ici u europu sigurno borac ce biti sampion sarajevu ce dati mozda kup u europu idu jos zrinjski i siroki sve je namjesteno zelju su eliminsali sudjenjem vec a i oni su sami sebe nisu im vise oni prepreka da poredaju tabelu kako vico hoce i kako je dogovoreno I ovako ce biti 4 godine sigurno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti