"Još uvijek ne mogu da vjerujem da je Borac na ovakav način izbačen iz lige"

Aleksandar Radulović za SportSport.ba

"Još uvijek ne mogu da vjerujem da je Borac na ovakav način izbačen iz lige"

Nakon jučerašnje odluke N/FSBiH da banjaljučkom Borcu uskrati lincencu za igranje Premijer lige u narednoj sezoni, dugogodišnji nogometaš Banjalučana Aleksandar Radulović oglasio se emotivnom porukom preko Facebooka, porukom kojom je prozvao čelništvo grada, entiteta i države, te sve za koje smatra da su krivi za scenarij i sudbinu koja je pogodila njegov klub. 

Dan kasnije, Aleksandra smo pitali jesu li se emocije imalo slegle, a u razgovoru za SportSport.ba on nam je rekao slijedeće:

"Iskreno i dalje ne vjerujem da se to desilo da je Borac na ovakav način izbačen iz lige. Ja sam u Borcu od malih nogu, prošao sam apsolutno sve kategorije. To je klub uz koji sam odrastao, koji volim najviše. Kad pogledam samo ovih godinu dana kako smo se borili i šta smo sve radili mi igrači, stručni stab, uprava, bukvalno svaka utakmica je bila po principu 'ajde još ovu da izguramo', tako doslovno godinu dana, da bi na kraju to sve palo u vodu, neki igrači su svoje zdravlje ostavljali, rizikovali na terenu, pri tom o njima malo ko je vodio računa. Je li ih iko poslije nazvao, pitao treba li im šta.... ovo je udarac za banjalučki sport, ne samo na fudbal. Vidimo u kakvoj situaciji se nalaze KK Borac, RK Borac, Bokserski klub Slavija... Ne znam po čemu je to Banja Luka grad sporta ako nemamo ozbiljnog predstavnika ni u fudbalu, ni košarci, itd.

A status je samo mali dio šta sve imam da kažem, ali u suštini se zna na koga sam mislio. A ljudi koji nisu htjeli pomoći i koji su na bilo koji način doprinijeli ovome neka ih bude sramota. Oni očigledno hoće da se djeca ne bave sportom nego da budu kriminalci, alkoholičari, ili šta već", završio je Radulović svoju izjavu za SportSport.ba ne krijući još uvijek velike emocije koje su ga obuzele od saznanja loših vijesti za njegov Borac od strane krovne kuće bh. nogometa.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adis_D11
Nisam u toku a zasti su izbaceni ko je kriv,zar nisu vitez i celik ispali?
3 6
Chupy
Na neki nacin drago mi sto je Celik ostao u PL a zao mi sto je Borac ovako ispao, sranje.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi