Jose Callejon prelomio i izabrao narednu destinaciju

Čeka se potpis

Jose Callejon prelomio i izabrao narednu destinaciju

A. Čaušević

Jose Callejon je nakon sedam godina provedenih u Napoliju napustio taj klub i to kao slobodan igrač. 

Iskusni Španac je u proteklom periodu bio u pregovorima s nekoliko klubova iz Španije, a čini se da je prelomio i donio konačnu odluku.

Za njegov potpis borili su se Sevilla i Betis, ali poznati transfer guru, Gianluca Di Marzio tvrdi da je Callejon izabrao Villareal.

Žuta podmorica je u proteklom periodu angažovala nekoliko pojačanja među kojim je i Dani Parejo i eventualno dovođenje Callejona će biti još jedan odličan posao.

Pregovori između Villareala i igračevog agenta idu u pozitivnom smjeru i samo je pitanje kada će posao biti ozvaničen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Callejon je u Napoli stigao 2013. godine iz Real Madrida za cifru od 9.5 miliona eura, a od ovog kluba se oprostio osvajanjem Kupa Italije.

Dres Napolija je oblačio čak 350 puta, a preko 100 nastupa zabilježio je i u dresu Espanyola. Za reprezentaciju Španije je skupio pet nastupa, ali teško je vjerovati da će ovaj 33-godišnjak više nositi dres Crvene furije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi