Jose Enrique odlučio "okačiti kopačke o klin"
EPA

Kraj za bivšeg igrača Liverpoola

Jose Enrique odlučio "okačiti kopačke o klin"

E. Ganibegović

Nekadašnji igrač Newcastlea i Liverpoola Jose Enrique se odlučio povući iz nogometa u 31. godini nakon neugodne povrede. 

Lijevi bek je prethodne sezone nastupao za Real Zaragozu u kojoj je upisao 27 nastupa, ali nakon operacije odlučio je završiti svoju karijeru. 

Enrique je upisao 228 nastupa u engleskoj Premier ligi dok je igrao za Liverpool i Newcastle, a prethodno je nastupao za Valenciju, Celtu i Villarreal.

"Nisam mogao igrati bez lijekova, nisam ni trenirao...bilo je stvaro teško, suviše teško", rekao je Jose za Marcu. 

"Nakon svakog treninga imao sam bolove u koljenu i onda nisam mogao da hodam po tri dana."

"Trebao sam se vratiti nakon tri mjeseca, međutim odužilo se na dvije godine, bez obzira što je veliki broj doktora pogledao o čemu se radi, ali problem nije bio fiksiran."

"Boli me, ali su mi često rekli da je to bio psihološki problem...poslije operacije, nikada nisam bio isti, bilo je frustrirajuće."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imao sam napad anskioznosti i pomislio: "Šta je kojeg vraga sa mnom", nisam to razumio."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi