Jose Enrique: Za Liverpool bih igrao gdje god treba

Jose Enrique: Za Liverpool bih igrao gdje god treba

Lijevi bek Liverpoola, Jose Enrique izjavio je kako bi za Redse igrao na bilo kojoj poziciji.

Iako se Enrique smatra defanzivcem navodno mu ne bi smetalo kada bi Brendan Rodgers od njega zahtijevao da zaigra i na drugim pozicijama što je i bio slučaj nedavno.

 

Također, Enrique je istakao kako mu igrači poput Luisa Suareza olakšavaju posao kada se od njega traži da zaigra na lijevom krilu.

 

"Volim igrati tu, ali da budem iskren moja pozicija je lijevi bek. Tu se osjećam najugodnije i tu sam čitavu svoju karijeru u Premier ligi", rekao je Enrique dodavši:

 

"Naravno, uživate kada napadate i ne morate toliko raditi u odbrani, a i igranje u vrhu sa Luisom je vrlo lako budući da je on veoma pametan igrač. Sve ovisi o tome gdje trener želi da igram. Nije bitno gdje".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Jose Enrique se priključio Livepoolu u ljetnom prelaznom roku 2011. godine, a stigao je iz ekipe Newcastlea.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.