Dugo je trpio nepravdu, otišao iz voljenog kluba i odmah se uništio alkoholom: "Sve su mi zatvorili"

Uvijek je bio u drugom planu

Dugo je trpio nepravdu, otišao iz voljenog kluba i odmah se uništio alkoholom: "Sve su mi zatvorili"

Admin Čaušević

Koliko god bili zahvalan i koristan igrač nekad to nije dovoljno da budete u prvom planu. 

Ako je neki igrač osjetio kako je to biti žrtva u voljenom klubu bez obzira na vlastiti kvalitet onda je to Jose Maria Gutierrez, poznatiji kao Guti. Legendarni fudbaler Real Madrida i autor vrlo vjerovatno najinteligentnije asistencije ikad.

Guti je svoj život posvetio Real Madridu čiji je dres nosio punih 15 godina. Od fudbala se oprostio kada je imao 35 godina. Bešiktaš je bio jedini klub za kojeg je igrao, a da nije Real.

U Istanbulu je igrao samo jednu godinu, previše je patio za voljenim Madridom i pravio je incidente. Već na startu avanture učestvovao je u prometnoj nesreći nakon koje je ustanovljeno da je imao čak 2.71 promila alkohola u krvi.

Guti sale ileso de un accidente de tráfico en Turquía

Nakon što su vidjeli da ima problema sa disciplinom u Bešiktašu ga otpustili, a od fudbala se definitivno oprostio 2012. godine te je postao trener.

Oglasi

Tokom igračkih dana je bio zaista majstor s loptom, vjerovatno niakd niko nije igrao tako dobro petom kao što je to radio Guti.

Ipak u Realu nije imao sreće pošto su na njegovu poziciju stalno dovođeni novi igrači koliko god on bio dobar.

"Napredovao sam kao veznjak, a onda je došao Zinedine Zidane. Pomjerim se naprijed i onda kupe Ronalda. I postanem reprezentativac, pa onda kupe Beckhama, sva vrata su mi zatvorena", rekao je Guti tokom igračkih dana.

Najviše ga je slomilo dovođenje Wesley Snejidera u trenucima kada je mislio da će konačno preuzeti ključeve veznog reda Kraljeva.

Oglasi

"Brzo sam postao starter nakon što sam stigao u Real. Guti sa mnom nije pričao tri mjeseca jer je završio na klupi", ispričao je Snejider prije nekoliko godina.

Koliko je bio lud za Real Madridom govori i njegova jedna izjava: "Draže mi je 30 minuta u dresu Reala, nego 90 i dresu bilo kojeg drugog kluba".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svojevremeno je i priznao da je volio lude noćne provode, a dok je bio trener Almerije optužen je da uživao u noćnim zabavama sa igračima koje je trenirao, ali ta vijest se ispostavila netačnom.

Do sada se ženio dva puta. Prvo je duže od deset godina bio u braku sa Arancha de Benito, a od 2016. godine je u braku Rominom Belluscio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi