Mourinho: S tim čovjekom u napadu osvojio bih trofej, ali dali su mi otkaz šest dana prije finala

Posebnom ostaje žal

Mourinho: S tim čovjekom u napadu osvojio bih trofej, ali dali su mi otkaz šest dana prije finala

Edmir Škorić

Jose Mourinho naučio je osvajati trofeje gdje god je radio, ali u jednom od prijašnjih klubova nije napravio značajan uspjeh. Ipak, smatra da bi stvari bile drugačije da mu nisu dali otkaz samo šest dana prije finalne utakmice.

Mourinho je dva puta osvajao Ligu prvaka, s Portom i Interom, uspostavio je dominaciju u Engleskoj kao trener Chelseaja, usješno vodio i Real Madrid, donosio trofeje Manchester Unitedu i Romi, ali era u Tottenhamu nije bila uspješna.

Harry Kane (30) godinama je jedan od najboljih fudbalera svijeta, ali nikada nije osvojio trofej u više od 13 godina proefsionalnog igranja. Englez je prošlog ljeta napustio Spurse i potpisao za Bayern u nadi da će napokon doći do trofeja, a onda se desi "čudo" i Bavarci ne osvoje ništa.

"Harry je fantastičan, kompletan igrač koji zabija golove sa svih strana terena, ali nije sebičan - kreira golove, ide duboko, gradi igru, pravi presing, brani", hvalio ga je Portugalac Kanea.

"Ali, jedina stvar koja mu nedostaje je osvajanje trofeja. Bio je moj igrač u Tottenhamu i s njim bih osvojio trofej, ali dali su mi otkaz šest dana prije finala", poručio je Jose.

Oglasi

A o čemu to Portugalac govori? Naime, 2021. godine stigao je do finala Carabao kupa sa Spursima, no finale protiv Manchester Cityja nije dočekao jer je šest dana prije morao napustiti klub.

Pod vodstvom privremenog trenera Ryana Masona (32) Tottenham je na kraju tijesno izgubio od nebeskoplavih s 0:1, a Harry Kane ostao je bez trofeja.

Novi trener Fenerbahčea posebno zna da osvaja turnire na ispadanje, to je mnogo puta dokazao, tako da nije isključeno da bi Spursi osvojili taj trofej da je Posebni bio trener u finalu.

A Kane se nada da će sa Engleskom osvojiti Evropsko prvenstvo u Njemačkoj koje će početi u petak 14. juna. Iza njega je karijera prepuna neuspjeha iako je jedan od najboljih na svijetu. Nada se da će se sada sve promijeniti, da će nakon osvojenog Eura uslijediti dominacija u Bundesligi i Ligi prvaka, ali otom potom.

Što se njega lično tiče, imao je sezonu iz snova sa 44 gola na 45 mečeva, što opet nije bilo dovoljno da se osvoji trofej i tako je Bayern prvi put od sezone 2011/12 ostao praznih ruku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi