Mourinho izabrao glavne favorite za Euro: "Ne vidim da je neko bolji"

Portugalac ne očekuje iznenađenja

Mourinho izabrao glavne favorite za Euro: "Ne vidim da je neko bolji"

Edmir Škorić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho imenovao je svoja četiri favorita za osvajanje Evropskog prvenstva koje će se od 14. juna do 14. jula odigrati u Njemačkoj.

Euro počinje veoma brzo i svi s velikim nestrpljenjem čekaju da krene odmjeravanje snaga među najjačim reprezentacijama u Evropi. Veliki broj najboljih fudbalera svijeta naći će se u Njemačkoj, a Jose Mourinho će tamo boraviti kao stručni analitičar.

On je u jednom intervjuu otkrio glavne favorite za osvajanje Eura, a nabrojao je četiri reprezentacije i smatra da "niko drugi ne može do trofeja".

Rekao je kako bi se iznenadio kada bi Italija odbranila trofej evropskog prvenstva.

"Ne želim omalovažavati prethodne generacije koje smo imali, ali u smislu dubine i kvalitete momčadi, vjerovatno smo sada najbolji što smo ikada bili i Portugal još uvijek može osvojiti trofej", rekao je Mourinho, dodavši:

Oglasi

“Radi se o vjeri, vjeri da mogu svakoga pobijediti. Ne želim reći da je Portugal najbolja ekipa na Euru, ali Španija, Francuska, Engleska, Njemačka nisu bolje".

"Najveći problem za selektora je odabrati koga će staviti da igra jer postoje dva vrhunska desna beka, dva vrhunska lijeva beka, dva sjajna pozicijska vezna igrača...".

"Ako bude iznenađenja, iznenadit ću se! Francuska i Njemačka uvijek dobro prolaze, Portugal i Engleska su bolji nego ikada. Ove četiri reprezentacije smatram favoritima", dodao je novi trener Fenerbahčea.

“Nisam siguran za Španiju, ali fudbal koji igraju i igrači koje imaju su vrhunske kvalitete. Italija ili Belgija bile bi iznenađenje”, zaključio je portugalski trener.

Mourinho je dao nedavno interesantnu izjavu, kada je rekao da se nada da će ispasti sve reprezentacije za koje igraju njegovi igrači, kako bi mu se što prije priključili na pripremama za novu sezonu.

Slavni trener dobio je priliku da vodi Fenerbahče i želi turskom velikanu obezbijediti prvu titulu od 2014. godine, a cilj je i da se izbori grupna faza Lige pvaka.

Top Komentari

saju701
Hrvatska top 3 na kraju
0 2
BoSniaN_BuLL
Ja mislim da portugal osvaja a volio bi da hrvatska to zavrsi kao pobjednik, sto je skoro ne moguce ali nikad se ne zna!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi