Mourinho prvo uporedio Osimhena s Drogbom, a onda ga ponizio kao niko prije

Portugalac je bio brutalno iskren

Mourinho prvo uporedio Osimhena s Drogbom, a onda ga ponizio kao niko prije

E. Čaušević

Napoli je sinoć pred svojim navijačima u velikom derbiju 20. kola Serije A pobijedio Romu sa 2:1, a još jednom sve je oduševio svojom igrom napadač Victor Osimhen kojeg je nakon meča Jose Mourinho uporedio s Didierom Drogbom, ali potom je iskreno priznao šta Nigerijac mora prestati da radi tokom utakmica.

Osimhen ove sezone igra u nevjerovatnoj formi i sigurno da je jedan od najzaslužnijih igrača što se Napoli nalazi veoma blizu osvajanja Scudetta kojeg u Napulju već dugo čekaju.

Ovaj 24-godišnji napadač je uspio zabiti i sjajan gol u sinoćnjem meču protiv Rome kada je pogodio za 1:0 na spektakularan način.

U Seriji A već je zabio 14 golova na svega 16 utakmica što dovoljno pokazuje kakvog napadača ima Napoli u ekipi.

Osimhen je oduševio i Mourinha tokom sinoćnjeg derbija protiv Rome, te ga je portugalski stručnjak uporedio čak s Didierom Drogbom, ali je potom istakao veliku manu koju Nigerijac ima i savjetovao mu je da to što prije riješi.

"On je na istom nivou na kojem je nekada bio Drogba, ali Didier nije simulirao za razliku od njega. Ukoliko Victor do promijeni onda će biti sve ok. Kupio bih ga sigurno da sam u klubu koji ima mnogo novca. Ipak, ako ode u Englesku mora da se promijeni. U Italiji trpe simuliranja i takvo ponašanje, ali u Engleskoj je to drugačije", rekao je Mourinho i dodao.

Oglasi

"U Premiershipu te defanzivci odmah tagiraju da voliš simulirati i nisu nježni prema tebi. Rekao sam mu nakon utakmice da je zabio predivan gol, ali da mora prestati toliko da simulira. Gol je bio zaista fantastičan, ali zaista previše simulira i to mora hitno da popravi ako želi da napreduje".

Osimhen je u Napoli stigao na ljeto 2020. godine za čak 75 miliona eura, ali se pokazao kao puni pogodak kluba s juga Italije.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je ukupno 20 utakmica u svim tekmičenjima, te je zabio 15 golova i upisao četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osimhen s Napolitancima ima ugovor do ljeta 2025. godine i svojim sjajnim igrama već je skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova, a ponajviše se u posljednje vrijeme povezuje s ekipoma iz engleskog Premiershipa.

Ponajviše se povezuje s Manchester Unitedom, ali jasno je da klub koji bude želio dovesti na ljeto Nigerijca morat će izdvojiti za njega preko 100 miliona eura ukoliko Napoli uopšte bude htio da ga proda.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi