Jose Mourinho polako vraća nadimak "Posebni"

Smiješi mu se novi ugovor

Jose Mourinho polako vraća nadimak "Posebni"

Portugalski trener Jose Mourinho u proteklim sezonama je izgubio veći dio svog ugleda među fudbalskim stručnjacima. Nakon prvo neuspjele epizode u Madridu kada je za tri godine, od značajnijih trofeja, osvojio samo La Ligi i to jednom, pa nakon prave katastrofe prije dvije godine u Chelseaju, u Manchester Unitedu mu ove godine ide veoma dobro. 

Iako ni na Old Traffordu nije počeo najbolje, jer prošle sezone nije ušao ni među prve četiri ekipe u Premiershipu, Posebni je osvojio Evropa ligu i na taj način se domogao Lige prvaka. 

Ove sezone je kupio Lukakua koji se odlično uklopio i United zaista djeluje moćno kao nekada. Dugo vremena su vlasnici ovog slavnog engleskog kluba čekali da se United vrati u sami vrh engleskog i evropskog fudbala i čini se da su konačno i dočekali. Kako onda da ne nagrade Posebnog? Kako prenosi engleski The Sun, Mourinho će uskoro dobiti novi petogodišnji ugovor po kojem bi trebao zarađivati oko 13 miliona funti godišnje. 

Trenutno je Jose najbogatiji trener na svijetu skupa sa trenerom Manchester Cityja Pepom Guardiolom, a obojica zarađuju 250.000 funti sedmično. Ukoliko Jose stavi potpis na novi ugovor, onda će se obavezati da Manchester United postane klub u kojem će provesti najviše vremena sjedeći na trenerskoj klupi. 

On je do sada proveo po tri pune sezone na klupi Intera (od 2007. do 2010.) i tri pune sezone na klupi Real Madrida (od 2010. do 2013.), a u Chelseaju je dobio otkaz oba puta na početku treće sezone. 

Ovo je njegova druga sezona na Old Traffordu, a ukoliko ispoštuje kompletan novi ugovor, onda će u Unitedu ostati sedam godina. To bi, svakako, demantovalo riječi nekadašnjeg viziste Uniteda Paula Scholesa koji je, prije godinu dana rekao da je Mourinho dobro riješenje za United, ali da vjeruje kako Posebni neće dugo vremena ostati na klupi. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Manchester United se trenutno nalazi na drugom mjestu Premiershipa s istim brojem bodova kao Manchester City, ali sa jednim manje postignutim golom. Oni u narednom, 8. kolu, imaju veoma težak zadatak jer idu u goste velikom rivalu Liverpoolu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi