Italijanima se neće dopasti izjava Mourinha, no rekao je 'čistu' istinu

Zaista nesvakidašnja situacija u takmičenju

Italijanima se neće dopasti izjava Mourinha, no rekao je 'čistu' istinu

S. Mlaćo
Roma je sinoć savladala Genou sa 1:0 te izborila plasman u četvrtinale Kupa Italije. Rival će joj biti pobjednik meča Napoli – Cremonese, te je jasno da je Napoli favorit.

Jose Mourinho je imao šta reći poslije meča,  a dotakao se i zvižduka njegovom igraču Nicoli Zaniolu.

“Žao mi je zbog zvižduka za Zaniola, molim ljude da ne zvižde mojim igračima. Znam da ne moraš dati više od sebe kada si dao sve od sebe“, ističe Portugalac.

Kaže da bi volio osvojiti Kup Italije, no prokomentarisao je i samo takmičenje.

“Želim osvojiti trofej Kupa sa Romom. Mislim ipak da je ovo najgori kup u Evropi. On ne štiti manje ekipe. Npr., Torino savladala Milan u gostima, a zatim narednu utakmicu Kupa igra u gostima. Ne razumijem to. Igrali smo protvi ekipa iz Serbije B sa punim stadionom. Želim se boriti u Kupu Italije, ali slabija momčad ne želi igrati. Kakvu motivaciju imaju ti ljudi? Bilo bi lijepo igrati na gostujućim terenima Serie B ili Serie C“, jasan je Mourinho.

Roma je u prvenstvu na sedmom mjestu i vjeruju Rimljani da se mogu uključiti u sami vrh tabele.

Oglasi

Mourinho ima važeći ugovor sa Romom do 2024. godine i čini se da će ga odraditi do kraja. Povezivao se nedavno sa reprezentacijom Brazila, no od toga nema ništa.

On je prema pisanju Corriere delo Sport odbio navedenu ponudu. Prema istom izvoru želi da se skoncentriše na Romu i u ovom trenutku nije spreman da bude selektor neke reprezentacije.

Mourinho je u Romu stigao 2021. godine, a prošle godine je sa ovim klubom osvojio Ligu Konferencije.

 Ugovor ima do 2024. godine, a  sve je nedavno 'podgrijao' Carlos Alberto, osvajač Lige prvaka sa Portom. Istakao je tada da Mourinho želi preuzeti Brazil.

"Reći ću direktno. Mourinho će vjerovatno biti novi selektor Brazila. Ovo su vijesti koje službeno objavljujem. Pitao me da mu budem pomoćnik“, rekao je Alberto za Mundo GV.

Podsjetimo, Jose Mourinho je na veliku scenu stigao kao trener Porta kojeg je 2004. godine odveo do titule prvaka Evrope. Vrhunski posao potom je radio u Chelseaju, Interu, Real Madridu, a vodio je još Manchester United i Tottenham.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi