Mourinho odgovorio Brazilcima da li će sjesti na klupu njihove reprezentacije

Zna se njegov cilj

Mourinho odgovorio Brazilcima da li će sjesti na klupu njihove reprezentacije

S. Mlaćo
Nakon što su razočarali na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Karioke su ostale bez selektora. Tite je brzo postao 'bivši', pa je krenula potraga za njegovim nasljednikom. Jedno od imena koje se često spominje jeste Portugalac Jose Mourinho.

Mourinho je naravno meta velikog broja reprezentacija, a trenutno je na klupi Rome. Jasno je da bi napustio Rimljane ukoliko krene put Brazila, ali prema posljednjim informacijama to se neće desiti.

On je prema pisanju Corriere delo Sport odbio navedenu ponudu. Prema istom izvoru želi da se skoncentriše na Romu i u ovom trenutku nije spreman da bude selektor neke reprezentacije.

Mourinho je u Romu stigao 2021. godine, a prošle godine je sa ovim klubom osvojio Ligu Konferencije. Prethodno je radio u Tottenhamu, Manchester Unitedu, Realu, Interu, Portu...

Ugovor ima do 2024. godine, a  sve je nedavno 'podgrijao' Carlos Alberto, osvajač Lige prvaka sa Portom. Istakao je tada da Mourinho želi preuzeti Brazil.

Oglasi

"Reći ću direktno. Mourinho će vjerovatno biti novi selektor Brazila. Ovo su vijesti koje službeno objavljujem. Pitao me da mu budem pomoćnik“, rekao je Alberto za Mundo GV.

Podsjetimo, Jose Mourinho je na veliku scenu stigao kao trener Porta kojeg je 2004. godine odveo do titule prvaka Evrope. Vrhunski posao potom je radio u Chelseaju, Interu, Real Madridu, a vodio je još Manchester United i Tottenham.

Njegova Roma je u posljednjem meču gostovala kod Milana i gubila 2:0. Činilo se da je sve gotovo, ali Roma se 'probudila' i na kraju stigla do remija. Završilo je 2:2.

Mourinho sigurno nije mogao biti zadovoljan nakon sat vremena igre, no kasnije je imao razloga za zadovoljstvo. Da li je bilo još vremena, sigurno bi Roma vrlo lako moglo do sva tri boda.

Sa klupom Brazila povezuje se čak i Zinedine Zidane, ali i selektor Hrvatske Zlatko Dalić. Dalić je nedavno sa Hrvatskom savladao Brazilce i dobro ga poznaju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kako javljaju brazilski mediji, Dalić će dobiti ponudu od Brazila, te bi tako mogao postati tek treći stranac koji je vodio ovu reprezentaciju.

Do sada su to radili Urugvajac Ramon Platero, te Portugalac, Jorge Gomes da Lima, a ostaje da vidimo da li će Dalić biti treći.  Posljednju titulu Brazil je osvojio 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, a vrijedi istaći i da su peterostruki prvaci svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi