Jose Mourinho želi zamjenu sa Barcelonom
Foto: EPA

Herrera u Barcu, Jordi Alba u Manchester United

Jose Mourinho želi zamjenu sa Barcelonom

Prema vijestima koje donose pojedini španski mediji, u Barceloni su zainteresovani za dovođenje igrača Manchester Uniteda Andera Herrere na Nou Camp, a prema navodima iz ovih medija, Mourinho je poručio čelnicima Barce da Herreru mogu dobiti samo ako, u zamjenu, Jordi Alba krene put Old Trafforda.

Ander Herrera je "procvjetao" pod Joseom Mourinhom, a njegova kreativnost na sredini terena je uveliko doprinijela u pohodu Manchester Uniteda na trofej Lige Evrope, ali i Liga Kupa u Engleskoj.

Međutim, njegove dobre igre su privukle pažnju katalonskog diva, pa se špekuliše da je novi trener Barcelone Ernesto Valverde zainteresovan za Herreru, sa kojim je već sarađivao u Athletic Bilbaou.

Ipak, Mourinho je, prema pisanjima španskog Don Balona, poručio čelnicima Barcelone da Herrera nije na prodaju. Ali i da bi bio voljan odreći se Herrerinih usluga ukoliko bi Barca ponudila Jordija Albu u zamjenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alba bi se odlično uklopio u Mourinhove planove ukoliko se uzme u obzir da je Luke Shaw veoma blizu izlaznim vratima Old Trafforda, međutim u Barceloni se ne misle olako odreći Albe, pa Don Balon izvještava kako se u priču uključio i Lionel Messi. Messi je, navodno, istakao svoje nezadovoljstvo mogućom zamjenom, te je čelnicima Barcelone rekao kako ne želi da Alba napusti Nou Camp.

Ostaje da se vidi da li će doći do spomenute zamjene između dva kluba, ili će možda Barcelona ipak uspjeti i dovesti Herreru i zadržati Jordija Albu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi