Voli Real više nego novac: Zvuči nerealno za kakvu siću igra Joselu u odnosu na saigrače

Novi junak Kraljeva

Voli Real više nego novac: Zvuči nerealno za kakvu siću igra Joselu u odnosu na saigrače

Admin Čaušević

Prije dvije godine je s tribina kao navijač gledao finale Lige prvaka u Parizu kad je Real pobijedio Liverpool, a sada će igrati najvažniji meč sezone. Joselu, napadač koji je na mala vrata stigao u Real, je novi junak Kraljeva i igrač koji je primjer profesionalnosti.

"Nije igrao mnogo, ali je savršen odraz onoga što ova ekipa jeste. Igrači koji su puno pridonijeli, a da nisu izgubili samopouzdanje zato što nisu igrali", rekao je Carlo Ancelotti o Joseluu nakon što je napadač odveo Real u finale Lige prvaka.

Španac je ljetos stigao na jednogodišnju posudbu iz Espanyola i u dosadašnjem dijelu sezone postigao je nekoliko važnih golova, ali dva koja je zabio Bayernu se ne mogu porediti s drugim.

Joselu je u Real stigao na mala vrata kao rezervna opcija poslije odlaska Karima Benzeme i mnogi su sumnjali u njegove kvalitete, ali kao i što je sam rekao naporan rad i trud su se isplatili.

"Sigurno je bilo dosta ljudi na početku sezone koji su sumnjali u mene, ali rad i povjerenje cijelog kluba se na kraju isplatilo", kazao je napadač koji je inače rođen u Njemačkoj.

Oglasi

Radi se o čovjeku koji voli Real Madrid više od novca. Njegova objava iz 2012. godine na kojoj traži link za gledanje jedne utakmice Kraljeva dovoljno govori o njegovoj zaljubljenosti u dres Los Blancosa.

Zanimljivo je i pogledati sedmičnu platu ovog 34-godišnjaka. Joselu na sedmičnom nivou Real Madrid košta 48.000 eura što je sića u odnosu na brojne ostale igrače.

Poređenja radi Jude Bellingham, Vinicius Junior, Luka Modrić, David Alaba i Toni Kroos, na sedmičnom nivou Real koštaju po minimalno 400.000 eura. Najplaćeniji je Kroos sa bruto platom od 468.846 eura.

Gledajući kompletan seniorski roster Reala Joselu praktično ima najmanju platu. Najbliži mu je ove sezone sjajni golman Andriy Lunin sa 54.000 eura bruto na sedmičnom nivou.

Bit će zanimljivo za vidjeti kakvu će konačnu odluku o njemu donijeti Florentino Perez na kraju sezone pošto je u Real stigao na jednogodišnju posudbu iz Espanyola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do sada je zabio 17 golova u svim takmičenjima, a većina njih je stigla kada je ušao sa klupe. Definitivno impresivan podatak na kojem mu mnogi mogu samo zavidjeti.

Joselu je pravi primjer da fudbal ponekad piše bajke. Zahvalni napadač je u srijedu navečer ispunio dječačke snove, a ono najljepše tek slijedi - finale Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Covjek dosao iz drugoligasa, sta bi trebao imat platu ko Modric
1 0
Amansio
Dobiće milion i pol uzme li LP
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi