Amoaha danas očekuju prve minute u dresu Željezničara?
Amoah u duelu FK Sarajevo - Rudar Prijedor

U kombinaciji za današnji meč

Amoaha danas očekuju prve minute u dresu Željezničara?

Samir Mlaćo
Pred nogometašima Željezničara danas je novi ispit.

Plavi će u goste banjalučkom Borcu, a susret se igra od 17 sati u Novom Gradu.

Navijači Željezničara u velikom broju ispratili su svoje ljubimce na ovaj meč te im pružili veliku podršku i zatražili da 'ostave srce' na terenu.

Edisa Mulalića može radovati što na raspolaganju ima sve nogometaše, a prve minute danas bi mogao upisati i novajlija Joseph Amoah koji je prije dvije sedmice stigao u FK Željezničar.

Amoah je protekle sezone sa uspjehom nosio dres Rudara iz Prijedora, a zatim se vratio u rodnu Ganu.

Postigao je dogovor sa Plavima sa Grbavice i svi očekuju da bude veliko pojačanje.

Oglasi

Sa tribina je pratio meč protiv Tuzle City (4:2) protekle subote, te na kraju sa saigračima našao se ispred južne tribine, a sada će biti u kombinaciji za današnji meč.

Šansu će vjerovatno dobiti sa klupe, a nešto većoj minutaži može se nadati narednog petka kada Željezničar igra veliki gradski derbi protiv FK Sarajevo.

Željezničar upravo u narednom kolu igra protiv Sarajeva pa će dvojica vrlo važnih igrača morati biti pod velikim oprezom tokom same utakmice.

Naime, Hamzi Gasalu i Arminu Hodžiću prijeti suspenzija jer su do sada skupili po dva žuta kartona i svaki naredni znači jedan meč ''hlađenja''.

Ukoliko dobiju javne opomene onda Gasal i Hodžić ne bi mogli igrati gradski derbi što bi bio svakako ozbiljan udarac za Plave sa Grabavice.

Gasal se nalazi u sjajnoj formi što je potvrdio sa dva gola protiv Tuzla Cityja, dok i Hodžić koji je od ove sezone na prirodnoj poziciji u veznom redu također igra vrlo dobro.

I trener Edis Mulalić neće moći biti temperamntan kao inače pošto i njemu prijeti suspenzija. Po dva kartona su do sada skupili i Luka Malić te Dženis Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647010875
Samo jako!
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi