Manijaci transparentom najavili veliki derbi protiv FK Sarajevo

Poziv na utakmicu

Manijaci transparentom najavili veliki derbi protiv FK Sarajevo

M. Šljivak

Navijači Željezničara odlučili su danas doći na trening i pružiti podršku fudbalerima ovog kluba.

Pred Plavim s Grbavice je nekoliko teških izazova. U vikendu koji je pred nama Željezničar gostuje Borcu, a zatim u petak 26. augusta na Grbavicu stiže najveći rival FK Sarajevo.

Navijači Plavih su pjesmom i transparentima ispratili igrače na gostovanje Borcu, ali su poslali i poruku pred najveći bh. derbi.

Tako se danas na tribinama trening terena stadiona Grbavica pojavio transparent pred vječiti derbi, a na njemu je pisalo:

"Neka dođu svi, braća, sestre, rođaci, kraljevi i prosjaci! Svi na jug", poruka je navijača FK Željezničar pred dolazak FK Sarajevo.

Naravno, bilo je tu i pjesama koje su upućene najvećem rivalu i sigurno je da nas naredne sedmice čaka istinski spektakl kada se na terenu pojave igrači dva velikana bh. fudbala.

Oglasi

Ipak, oba kluba će prvo morati da obave poslove u narednim danima. Željezničar ide na teško gostovanje Borcu, a Sarajevo u jako lošoj atmosferi dočekuje Slobodu.

Kvalitet ekipa i pozicija na tabeli u velikim sarajevskim derbijima nikad nisu bili bitni. Pobjeđivao je uvijek onaj koji pobjedu više želio na terenu i sigurno je da navijači oba tima jedva čekaju da igrači istrče na Grbavicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Manijaci će sasvim sigurno ispuniti južnu tribinu. Željezničar će imati ogromnu podršku, vjerovatno još veću nego što je to inače slučaj.

Pozvali su danas sve da se pojave na južnoj tribini i da grlo 'poderu' za Željezničar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Ovo pokazuje da je SARAJEVO daleko najveci klub u BiH. Evo i komsije vise ne kriju da im je utakmica protiv Sarajeva isto sto i nama npr play off za ulazak u LS. Nije mala stvar kada nekom u BiH gostuje nas najveci klub, FK SARAJEVO. Zato-radujte se komsije eto nas da vas bar malo uveselimo u ove za vas teske dane, mjesece i godine. NEKA POBJEDI BOLJI!!!
9 16
C.Banks
Podrška Željkanu iz Mostara kao i uvijek, a manjem sarajevskom klubu želim puno sreće osim u utakmicama protiv Veleža i Želje
13 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi