Zvijezda Bayerna se odvojeno od tima vratila sa utakmice, dan kasnije šokirao Bavarsku odlukom

Ne želi ostati

Zvijezda Bayerna se odvojeno od tima vratila sa utakmice, dan kasnije šokirao Bavarsku odlukom

Edmir Škorić

Bayern je sinoć Saarbrückenu priredio novi šok za svoje navijače, pošto je poražen od istoimenog trećeligaša sa 2:1, čime je ispao iz Kupa Njemačke.

Četiri godine u nizu Bayern isuviše rano ispada iz Kupa. Činilo se da će Bayern kao veliki favorit ipak bez problema odradit igostovanje u Saarbrückenu, no na kraju je to bila još jedna noćna mora za Thomasa Tuchela i njegov tim.

Iako su poveli u 16. minuti golom Thomasa Mullera, Saarbrücken je preko Sontheimera u 45. i Gausa u 96. minuti došli do preokreta i senzacionalne pobjede. Tako su već u šesnaestini finala ispala dva velika favorita, Bayern i aktuelni osvajač Kupa Leipzig.

No, čini se da ovaj poraz i eliminacija nisu najgore što se događa Bayernu. Navijači su dan kasnije saznali jako loše vijesti - istinska legenda kluba neće produžiti ugovor i odlučila je napustiti Bayern.

Govorimo o Joshui Kimmichu, dugogodišnjem članu Bayerna, koji se privatnim automobilom vratio u Minhen sinoć nakon utakmice, a potom se pojavila vijest kako je odbio da produži ugovor koji traje do ljeta 2025. godine.

Oglasi

28-godišnjak je bio srce Bayernovog veznog reda, ali sve se više govori o zategnutom odnosu sa trenerom Thomasom Tuchelom. Nesuglasice oko taktičkih postavki i timskih uloga su eskalirali, što je dovelo do zategnutih odnosa koji bi mogli rezultirati njegovim odlaskom.

Vrhunski klubovi širom Evrope pomno prate situaciju, spremni da je iskoriste i po nekoj povoljnoj cijeni dobiju sjajnog fudbalera, jer ako igrač odluči da ide na kraju ugovora, Bayernu ne preostaje ništa drugo da ga već narednog ljeta stavi na transfer listu.

Njegova sljedeća destinacija ostaje predmet intenzivnih spekulacija, s nekoliko evropskih teškaša koji su spremni da naprave potez. On se ranije ove godine već povezivao sa Barcelonom, no na kraju nije došlo do tog transfera.

Osim Barcelone, Kimmicha budno prati i Real Madrid. Kraljevi žele dovesti dva vrhunska igrača iz Minhena, a osim Kimmicha razmatraju mogućnost kupovine Alphonsa Daviesa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kimmich je preko osam godina već u Bayernu, u svakoj od njih osvojio je Bundesligu, ima i trofej Lige prvaka, ali sve turbulencije koje su se dešavale u i oko kluba posljednjih godinu dana ostavile su traga, zbog čega sada želi da promijeni ekipu.

Osim toga, cijelu dosadašnju karijeru je proveo u Bundesligi i želja mu je da sada u najboljim igračkim godinama iskusi novo iskustvo, a posebno su mu interesantne Premier liga i La Liga.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Sportsport zna bolje od Kickera, Bilda, Sport1, Plattenberga... nema sta, izgradili ste se ko Real Madrid
1 0
Pa neka ide ionako je sve losiji i losiji.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi