Priča se samo u Gvardiolu i Livakoviću, ali treći Vatreni će ostvariti rekordan transfer

Bit će to klupski rekord

Priča se samo u Gvardiolu i Livakoviću, ali treći Vatreni će ostvariti rekordan transfer

Admin Čaušević

Hrvatska je odigrala još jedan sjajan Mundijal te je nekoliko igrača koji će predvoditi Vatreene u narednim godinama isplivalo u prvi plan i sada im se smiješe odlični transferi. U centru pažnje su Joško Gvardiol i Dominik Livakovića, ali oni nisu jedini.

Iako se najviše priča o Gvardiolu i Livakoviću prema svemu sudeći treći Vatreni će biti prvi koji će osvariti veliki transfer, riječ je o Josipu Juranoviću.

Juranovića su neki označili kao najslabiju kariju ekipe, pogovoto nakon prvog poluvremena meča protiv Kanade, ali od tada je ova 27-godišnjak odigrao briljantno.

Hrvat ima zaista impresivnu statistiku, a proveo je svaki minut na terenu računujući grupnu i nokaut fazu. Ostao mu je još meč za treće mjesto pa ostaje da se vidi da li će Zlatko Dalić poštediti u tom duelu.

Fudbaler Celtica je pružio fenomenalne partije protiv Belgije, Japana i Brazila i to ćemu prema svemu sudeći donijeti veliki iskorak u karijeri.

Oglasi

Vijesti iz Škotske govore da je Celtic već odredio cijenu za odličnog desnog beka. Ko želi njegov igrački karton morat će platiti najmanje 20 miliona eura.

Najozbiljniji interes do sada pokazuje Torino. Ukoliko Bikovi izdvoje navednu cifru bit će to najveći transfer u historiji kluba iz Serije A.

Međutim, svakako Torino nije jedini koji će krenuti po Juranovića pošto su u igri i neki klubovi iz Španije, prije svih Atletico Madrid.

Juranovića je Celtic prošle godine platio tri miliona poljskoj Legiji, a sada se škotskom velikanu smiješi višestruka zarada i sigurno će biti tvrd orah prilikom pregovaranja.

Podsjećanja radi, od ostalih reprezentativaca Hrvatske Livaković se povezivao sa Bayernom, ali od tog transfera kako sada stvari stoje neće biti ništa.

U Kataru je eksplodirao i Gvardiol, ali teško je vjerovati da će Manchester City i Real Madrid tek tako platiti više od 100 miliona eura koliko RN Leipzig želi za jednog od najtalentovanijih štopera današnjice.

Top Komentari

axel42
Pa kad svaki panj u Engleskoj vrijedi 70, 80 miliona onda Leipzig i nije toliko lud da pusti ovog stvarno dobrog štopera ispod 100 milki!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi