Josip Kuže mijenja Ivana Katalinića!?
Josip Kuže ima bogatu biografiju

U slučaju eliminacije Širokog iz Kupa

Josip Kuže mijenja Ivana Katalinića!?

Ivan Katalinić, aktuelni trener NK Široki Brijeg vjerovatno će napustiti klupu premijerligaša sa Pecare, ukolio njegovi izabranici večeras budu eliminisani u polufinalu Kupa BiH od tuzlanske Slobode na Tušnju.

Širokobriježani su u Premijer ligi BiH već u velikom minusu kada je u pitanju borba za izlazak na evropsku scenu, a ukoliko na Tušnju ne uspiju odbraniti gol prednosti iz prvog meča, to će vjerovatno značiti da ljubitelji najvažnije sporedne stvari u ovom hercegovačkom gradiću neće gledati evropske utakmice ovog ljeta.

Stoga su iz Uprave Širokog „poručili“ treneru Kataliniću da mu je meč sa Slobodom posljednja prilika, a ukoliko ne uspije izboriti finale, kako bi njegovi izabranici ostali u utrci za Kup UEFA, hrvatski stručnjak mogao bi spakovati kofere i napustiti Pecaru.

Kako nezvanično saznaje SportSport.ba, njega bi na klupi jednog od najtrofejnijih poslijeratnih klubova u našoj zemlji mogao naslijediti još jedan hrvatski stručnjak. Iako nam to u Širokom brijegu niko nije želio potvrditi, ali ni demantovati, saznajemo da bi ekipu mogao preuzeti Josip Kuže, nekadašnji starteg zagrebačkog Dinama!  

Naime, Kuže je prije sedam dana na Gradskom stadionu u Banjaluci gledao prvenstveni dvoboj između Borca i Širokog Brijega, u kojem su domaći slavili pobjedu rezultatom 2:0. Iako je Kuže tada istakao kako je u grad na Vrbasu došao „bez obaveza“ nije teško naslutiti da je Uprava Širokog već ranije ostvarila kontakte sa ovim hrvatskim stručnjakom i da je on već tada počeo upoznavati ekipu... 

Kuže je u svojoj trenerskoj karijeri, osim Dinama, između ostalog sjedio i na klupi banjalučkog Borca, Rijeke, Varteksa, Mainza, Gamba Osake, JEF Uniteda..., a jedno vrijeme bio je i selektor reprezentacije Ruande.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.