Josip Kuže računa na 21 igrača

Pred duel na Bilinom polju

Josip Kuže računa na 21 igrača

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine naredni susret u okviru kvalifikacija za Evropsko prvensvo odigrat će u utorak sa Albanijom, čiji je selektor, Josip Kuže, odlučio u Zenicu doći sa 21 igračem.

U odnosu na posljednji susret s Bjelorusijom, koji su Albanci dobili s 1:0, Kuže je pozvao oporavljenog odbrambenog igrača Genclerbirligija, Debatik Currija, napadača Paderborna 07, Edmonda Kapllanija, te Armenda Dalkua iz poljske Vorskle Poltave.

Na spisku s druge strane nema Elvina Beqirija, kao ni Jahmita Kyke i Emiliana Vile, a izostanak ovog dvojca posebno je iznenadio albanske novinare.

Spisak reprezentacije Albanije:
Golmani: Arjan Beqaj (Ermis Aradippou), Samir Ujkani (Novara Calcio), Isli Hidi (Olympiakos Nicosia).

Odbrana: Andi Lila (Tirana), Debatik Curri (Gençlerbirligi), Kristi Vangjeli (Aris Thessaloniki), Admir Teli (Qarabağ), Lorik Cana (Galatasaray), Endrit Vrapi (Skënderbeu), Armend Dallku ( Vorskla Poltava).

Vezni red: Ansi Agolli (Qarabağ), Ervin Bulku (Hajduk Split), Altin Lala (Hannover 96), Klodian Duro (LASK Linz), Gilman Lika (Tirana), Ervin Skela (Arka Gdynia), Gjergj Muzaka (Skënderbeu), Elis Bakaj (Dinamo Bukurešt)

Forwards: Erjon Bogdani (Cesena), Hamdi Salihi (Rapid Beč), Edmond Kapllani (Paderborn 07).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.