Josip Kvesić se vratio u Premijer ligu BiH!
Foto - AFP / Reuters

Pojačat će defanzivu

Josip Kvesić se vratio u Premijer ligu BiH!

M. Šljivak

Iskusni defanzivac Josip Kvesić vratio se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Ovaj 32-godišnji lijevi bek novi je igrač FK Sloga Meridian.

Josip Kvesić se nakon tri godine ponovo vratio u bh. fudbal. Iskusni lijevi bek postao je novi igrač FK Sloga Meridian iz Doboja.

Kvesić ima ogromno iskustvo igranja u društvu najboljih bh. klubova, ali i inostranstvu i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za tim kojeg prevodi Vlado Jagodić.

Protekle tri godine Kvesić je nastupao za HNK Šibenik. Ovog ljeta je postao slobodan igrač i na kraju se odlučio vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje karijeru je počeo u Širokom Brijegu, da bi kao junior potom otišao u slovačku Žilinu.

Oglasi

U Slovačkoj se zadržao do 2010. godine. Uslijedio je odlazak u Hrvatsku u redove Varteksa, a zatim pravi transfer u Željezničar gdje je u četiri godine (2011.- 2015.) stekao status jednog od najboljih fudbalera lige.

Odlične igra u redovima Plavih s Grbavice donijele su mu transfer u turski Antalyaspor, igrao je zatim i za KArsiyaku, splitski Hajduk i Široki Brijeg i konačno na kraju Šibenik.

Sloga Meridian je u njemu dobila zaista veliko pojačanje u defanzivnom redu, a treba napomenuti da je on u Premijer ligi BiH odigrao ukupno 105 utakmica uz četiri postignuta gola i 11 asistencija.

Tim iz Doboja je loše ušao u ovu sezonu. Iz pet odigranih utakmica osvojena su samo tri boda i to protiv Sarajeva na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom 7. kolu Sloga će kod kuće dočekati ekipu Tuzla Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi