Katastrofa Sloge u Posušju: Domaći razbili Dobojlije i nanijeli im četvrti uzastopni poraz
Foto: HŠK Posušje

Sloga Meridian u lošem nizu

Katastrofa Sloge u Posušju: Domaći razbili Dobojlije i nanijeli im četvrti uzastopni poraz

Eldar Ganibegović

U okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u sjajnom noćnom ambijentu na Mokrom Docu sastali su se Posušje i Sloga Meridian, a domaći tim je slavio trijumf rezultatom 4:0.

Prva opasnost po gol gostiju u petoj minuti. Boban je ušao u šesnaesterac i šutirao, no izblokiran je njegov udarac.

Osam minuta kasnije isti igrač je šutirao glavom, ali pored gola. Nakon njega je pokušaj imao Mandić, ni on nije bio precizan.

Igrala se 22. minuta. Ponovo je Boban bio u sjajnoj situaciji, izašao je sam pred golmana Šćekića koji je sjajno odbranio. Mogao je Boban uposliti i Mandića, no bio je sebičan.

Novu šansu za pogodak Boban je imao u 24. minuti, ali nakon centaršuta Kamenara šutira pored gola gostiju iz Doboja.

Oglasi

Dobra kontra gostiju u 26. minuti, jedan igrač Sloge je pao u šesnaestercu Posušja. Tražili su penal gosti, no Sabrija Topalović je samo odmahnuo rukama.

Prijelomni momenat prvog poluvremena u 44. minuti. Srušen je Dominik Begić, dosuđen je penal, gosti su žestoko protestovali za razliku od meča u Banjoj Luci prošle sedmice, ali Sabrija Topalović nije promijenio odluku. Siguran realizator bio je Boban.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Begić je dodao do Mandića koji pogađa za 2:0 i već tada je bilo jasno da je pred Slogom novi poraz.

Osam minuta igre u nastavku bilo je potrebnu domaćima da dođu do novog pogotka. Asistent kod drugog gola je pogodio, Dominik Begić.

Sve je definitivno bilo završeno u 62. minuti kada je Kamenar natrčao na jednu odbijenu loptu i pospremio je u mrežu gostiju za 4:0.

Oglasi

Nakon pobjede protiv Sarajeva u prvom kolu, ovo je četvrti vezani poraz Sloge i to bez postignutog pogotka, što sigurno može upaliti alarma u Doboju, kao i pretposljednja pozicija na tabeli na kojoj se nalaze. S druge strane, Posušje je stiglo do šestog boda i nalazi se na sedmoj poziciji.

Poslije reprezentativne pauze, Posušje očekuje gostovanje kod Zrinjskog u zaostaloj utakmici 1. kola, a onda će na novo gostovanje u sedmom kolu i to kod Borca. Sloga će biti domaćin Tuzla Cityju u sedmom kolu.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 6. kolo:

Posušje - Sloga Meridian 4:0 (Boban 45' (P), Mandić 45+2', Begić 53', Kamenar 62')

FK Sloga Meridian: Šćekić, Dujaković, Grabez, Karač, Milanović (K), Milojević, Nikolić, Popara, Redžić, Šipovac, Vidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Kolić, Babić, Begić D. (K), Boban, Joao Erick, Kamenar, Lučić, Mandić, Marić, Vrgoč.

Top Komentari

Hadzija123
E neka vas mi je drago zbog smrde Vlade hoce on juniore da pusti borcu e sada vlado nek lagano pakuj kofere vec za prvu ligu RS pizdune jdan
1 0
Mostarac94
Sta bi im tek Posusje uradilo da su izveli sastav ko protiv borca
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti