Zbog saigrača Joško Gvardiol mora nositi masku, ali ona ga je proslavila
Gvardiol je bio starter u svim utakmicama, a po svemu sudeći će biti na terenu od početka i sutra protiv Argentine (Foto: EPA)

Jedan od najboljih na Mundijalu u Kataru

Zbog saigrača Joško Gvardiol mora nositi masku, ali ona ga je proslavila

Edmir Škorić

Joško Gvardiol jedan je od najboljih igrača Svjetskog prvenstva u Kataru i gotovo je izvjesno da će nakon turnira u Kataru štoper Leipziga imati novi klub.

Hrvatska je u Kataru hit, pošto je izbacila Brazil i došla u polufinale, a jedan od najboljih igrača Vatrenih je štoper Gvardiol, koji je u Leipzig došao iz Dinamo Zagreba, dok mu se sada smiješi transfer života i prelazak u neki od najvećih timova na Starom kontinentu.

Gvardiol utakmice igra s crnom maskom na licu koju ne skida dok je na terenu, zbog čega je dobio nadimak Zoro.

Mnogi su se zapitali zbog čega je nosi. Naime, tokom jedne prvenstvene utakmice uoči početka Mundijala, Hrvat se glavom sudario sa saigračem, a u tom duelu je izvukao deblji kraj. On je zadobio prelom nosa, a od siline udarca mu je stradalo i oko.

Doktori su mu dozvolili da ide u Katar, s obzirom da povrede nisu bile teške, ali je zbog toga morao da nosi masku, mada mu je ona dodatno pomogla da postane popularan širom svijeta i na neki način upečatljiv.

Njega mnogi vide uz Dominika Livakovića kao ključnog u timu Hrvatske, mada naravno tu zasluge idu i većini drugih igrača poput Modrića, Brozovića, Perišića, Petkovića, Juranovića...

Oglasi

Navodno je Real Madrid spreman da plati čak 90 miliona eura za Gvardiola, što je znatno više od onoga što su prethodno nudili engleski klubovi Cheslea i Manchester City.

Gvardiol je nedavno izjavio da nema ništa protiv da jednog dana obuče dres Real Madrida, ali sigurno ni slutio nije da bi već u januaru mogao da karijeru nastavi na Santiago Bernabeu.

"Real Madrid je najveći klub na svijetu. Ko zna, možda jednog dana zaigram tamo. Volio bih to. Modrić mi ne mora ništa govoriti, nije potrebno - znam koliko je posebno biti povezan s Real Madridom", rekao je Gvardiol prije nekoliko dana.

Očito je ta izjava dala dodatni vjetar u leđa čelnicima Real Madrida koji su već krenuli u akciju i uskoro bi trebali poslati zvaničnu ponudu na adresu Leipziga.

Oglasi

Gvardiol je ponikao u dresu zagrebačkog dinama i nakon dvije sezone u prvom klubu na ljeto prošle godine za 19 miliona eura potpisao je za Leipzig.

On je do sada bio starter u svim duelima Hrvatske na SP-u, pa nema nikakve sumnje da će biti od prve minute na terenu i sutra od 20 sati protiv Argentine u duelu polufinala, iako je zabrinuo hrvatsku javnost jer nije trenirao dan ranije.

Pobjednik meča Hrvatska - Argentina u finalu će igrati protiv pobjednika duela Francuska- Maroko.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kladionice favoritima smatraju Argentinu i Francusku, ali u Kataru smo već vidjeli da je sve itekako moguće u ovom sportu. Kvote za utakmice pogledajte na stranici Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

crnoicrveno
Pertle vam vire sokcima iz supka
4 1
DamirT
Uzdizu lika koji nije nista specijalan bio. Da je Lukaku iole normalan napadac, sad bi ovi bili kod kuce. Promasio 3 puta prazan gol protiv Hrvatske.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi