Legendarni Ivković traži da Hrvati prestanu pretjerivati: "Da, vrhunski je igrač, ali nije čudo"

Legendarni Ivković traži da Hrvati prestanu pretjerivati: "Da, vrhunski je igrač, ali nije čudo"

Midhat Šljivak

Nekadašnji trener Željezničara i Borca, legendarni Tomislav Ivković, smatra da hrvatski mediji pretjeruju s pohvalama na račun Joška Gvardiola i da ono što on radi na terenu nije nikakvo čudo koje ranije nije viđeno.

Legendarni Tomislav Ivković trenutno je angažovan kao stručni saradnik HRT-a za utakmice Lige prvaka, a nekadašnji trener Željezničara i Borca još je jednom potvrdio kako je čovjek bez dlake na jeziku.

Ivkovića nervira što se svaki normalan i običan potez Joška Gvardiola od strane hrvatskih novinara tretira kao nešto dosad neviđeno u svijetu fudbala.

On smatra da bi se lopta trebala malo spustiti na zemlju i Gvardiola pustiti da igra najbolje što može u Manchester Cityju i reprezentaciji Hrvatske.

"Više je teško gledati, da svaku loptu koju daje Gvardiol vele da je čudo i da nismo vidjeli takvog igrača nikad. I definitivno pretjeruju jer više nemam riječi."

Oglasi

⚽ "Više je teško gledati, da za svaku loptu koju daje Gvardiol, govore da je čudo i da nismo vidjeli takvog igrača nikad. (...) Ali drago mi je, zato jer je naš igrač" , kaže Tomislav Ivković 👇

Posted by HRT Sport on Wednesday, November 8, 2023

"Da jednog igrača, na taj način pričaju i forsiraju, to još nisam doživio, a u nogometu sam 50 i nešto godina. Ali drago mi je, zato jer je naš igrač", poruka je Ivkovića.

"Kovačić je odigrao isto dobru utakmicu. Imao je fantastičan pas prvo poluvrijeme. Igrali su dobro, igrali su toliko lagano i jednostavno, da čak i Foden je odigrao dobru utakmicu", rekao je Ivković.

Iskusni stručnjak je kritikovao Gvardiola tokom nedavnih utakmica reprezentacije Hrvatske.

"On je vrhunski igrač, ali ne može on uzeti loptu pa ide, ide, ide i onda se zabije u zid i odigra pas koji je problematičan. Mora igrati jednostavnije. Svi mi znamo da je sjajan igrač, ne mora to stalno pokazivati", rekao je Ivković.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Joško Gvardiol je proizvod zagrebačkog Dinama. Prethodne dvije godine je igrao za RB Leipzig, a proteklog ljeta je u transferu od 90 miliona eura stigao na Etihad.

Top Komentari

bk123
Alkoholicar i kockar nešto pametuje
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi