Jovanović:  Dok ginemo jedan za drugog nikog se ne plašimo

Defanzivac Metalleghea za SportSport.ba

Jovanović: Dok ginemo jedan za drugog nikog se ne plašimo

S. Mlaćo

Da je ambiciozni trener Metalleghea Mato Neretljak u zimskom prelaznom roku napravio pravi potez kada je dovođenje pojačanja u pitanju pokazalo se tačnim već u četiri kola Premijer lige naše zemlje.

Antonio Vidović je pogađao za Metalleghe protiv Širokog Brijega i Slobode, a u subotu protiv Zrinjskog se u listu strijelaca upisao još jedan novajlija Stanoje Jovanović.

"Zrinjski je bio favorit i svi znamo da igraju najljepši fudbal, ali mi smo ekipa koja je uz upute trenera Mate Neretljaka tačno znala kako da se postavi i gdje su slabe tačke rivala. Vidjeli ste da smo pored dva postignuta pogotka mogli da postignemo još jedan ili dva gola. Potpuni je odmor kada znate da idete na pauzu sa osam, odnosno deset bodova prednosti", priča Jovanović za SportSport.ba.

Iako imaju lijepu prednost, u Metallegheu su svjesni da još ništa nije gotovo kada je opstanak u ligi u pitanju.

"Lakše se diše, ali to nije razlog za opuštanje. Od utorka krećemo još jače da radimo i da se spremimo za Ligu za opstanak", priča naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O Metallegheu ima samo riječi hvale.

"Snašao sam se dobro u Jajcu, ali to nije teško kada su svi momci u klubu dobri i baš smo složni. Nema grupa ili klanova kao što znamo da to svugdje ima, a ovo što mi imamo je rijetkost. Složni smo, ginemo jedan za drugog i sve dok bude tako ne plašimo se nikog. Trener Mato Nereljak radi jako dobro i tačno zna šta želi. Poznaje svaku ekipu i tačno zna šta i koliko može protivnička ekipa. O njemu je suvišno pričati, imam samo riječi hvale, kao i o cijelom stručnom štabu, šefu Ivici, Kikari, Davoru, Šapini...", jasan je bio na kraju razgovora za SportSport.ba defanzivac NK Metalleghe BSI Stanoje Jovanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti