Jovanović potpisao za Anderlecht

Nije se nametnuo u Liverpoolu

Jovanović potpisao za Anderlecht

Edmir Škorić

Jedna loša sezona na Anfieldu osigurala je srbijanskom napadaču Milanu Jovanoviću povratak u Belgiju.

Anderlecht je potpisao trogodišnji ugovor s Jovanovićem, a zasad ni engleski ni belgijski klub nisu objavili financijske detalje transfera.

Podsjetimo da je Jovanović u Liverpool prešao iz Standard Liegea nakon Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi i to za vrijeme Roy Hodgsonova boravka na Anfieldu. Nije se uspio nametnuti u dresu slavnog engleskog kluba, pa se vratio u Belgiju.

Inače, Jovanovićev odlazak dugo se nagovještavao, a kada je klub potrošio 45 miliona eura dovođenjem Downinga, Adama i Hendersona, bilo je jasno da je njegova era na Anfieldu završena.

Klub je napustio i Paul Konchesky, koji je otišao u Leicester City, a upitna je budućnost još nekolicine igrača u Liverpoolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti