Jovanović sa Koronom opet prvi

Prvenstvo Poljske - 9. kolo

Jovanović sa Koronom opet prvi

Korona Kilce se vratila na prvo mjesto u šampionatu Poljske.

Tim BIH internacionalca Vlastimira Jovanovića (ex Sloga, Slavija, Manisa), savladao je u poslednjem meču 9. kola sastav Gornika sa 2:0. Jovanović je bio u startnoj postavi, a golove su postigli Zielinski u 20. i Kielb u 26. minutu. Tim iz Kielca inače ima slabiju gol razliku od Slaska, ali je prvi zbog pobjede u međusobnom duelu.

Korona je jedini neporaženi tim, a zanimljivo je da na tabeli prva tri mjesta zauzimaju ekipe sa igračima iz Bosne i Hercegovine: Korona (Jovanović), Slask (Amir Spahić) i Lech (Semir Štilić i Jasmin Burić).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.