Jovanović: Teško ću izboriti svoje mjesto

Jovanović: Teško ću izboriti svoje mjesto

Edmir Škorić

Pojačanje Liverpoola iz ove sezone, Milan Jovanović (29) svjestan je kako će teško izboriti mjesto u početnoj postavi Redsa.

Jovanovića je na Anfield, potpuno besplatno, doveo španjolski stručnjak Rafael Benitez iz Standaarda, a srbijanskog reprezentativca čeka borba sa Torresom, Kuytom i N'Gogom za mjesto u vrhu napada.

"Teško ću izboriti svoje mjesto u startnoj postavi (kada se vrate Torres i Kuyt), ali pokušat ću biti najbolji i vidjet ćemo što će se dogoditi", kazao je Jovanović za Goal.com portal nakon poraza od Borussije Moenchengladbach (1:0) u današnjem prijateljskom susretu, te dodaje:

"Roy Hodgson je sjajan menadžer i uvijek je pozitivan. Teži disciplini, taktici i borbenošću."

Jovanović je, navodno, odbio Real Madrid i potpisao za Liverpool, a riječ je o igraču koji može igrati u napadu, ali i na poziciji lijevog krila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.