Jovanović želi igrati za BiH
Jovanović će aplicirati za bh. državljanstvo

Playmaker Sloboda Dite odlučio

Jovanović želi igrati za BiH

Zlatko Jovanović, play tuzlanske Sloboda Dite, želi igrati za reprezentaciju BiH. Jovanović je prošle godine bio najbolji igrač Borac Nektara, a dobro su ga  zapamtili navijači širom BiH jer je u mnogim Borčevim pobjedama bio najbolji pojedinac.

“Imam sve uslove da uzmem bh. državljanstvo. Pošto želim da igram za reprezentaciju BiH uskoro ću podnijeti zahtjev, kako bi u što skorije vrijeme postao državljanin BiH“, naglasio je Jovanović za “Nezavisne”.
Jedan od najboljih igrača u Ligi 13 krajem 2008. godine bio je na meti beogradske Crvene Zvezde.

„Otac mi je iz Bečeja, a neposredno prije rođenja moji su preselili u Bečej. Majka mi je iz Mrkonjić Grada, a sestra iz Jajca tako da su moji korijeni u BiH. Moram kazati da odlično poznajem nekolicinu reprezentativaca BiH i , ne bih imao ništa protiv da se odazovem pozivu selektora Mensura Bajramovića. Moram biti iskren pa reći kako zvaničnih razgovora nije bilo”, dodao je Jovanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.