Bivši omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine pred vratima Posušja

Pojačanje za lijevi bok

Bivši omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine pred vratima Posušja

Adnan Beganović

HŠK Posušje će u drugi dio sezone najvjerovatnije ući jači za bivšeg omladinskog reprezentativca naše zemlje Mihajla Jovaševića.

Nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mihajlo Jovašević, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Posušju.

Mladi 20-godišnji lijevi bočni fudbaler koji je u prvom dijelu sezone kao posuđen igrač Sarajeva nastupao za Igman, u drugom dijelu sezone će nastupati za Posušje.

Neslužbene informacije do kojih smo došlli govore da je Jovašević raskinuo ugovor sa Sarajevom te da su pregovori sa pomenutim hercegovačkim klubom u završnoj fazi, a u narednim danima se očekuje da transfer bude ozvaničen.

Inače, Jovašević je karijeru počeo u omladinskim selekcijama banjolučkog Borca, da bi početkom 2019. godine stigao u Sarajevo, odnosno u Akademiju ovog kluba.

Oglasi

Za kadetski tim Sarajeva je odigrao 27 utakmica i pritom je postigao jedan pogodak kojem je dodao i četiri asistencije. Za juniore Sarajeva, čiji je bio i kapiten, ukupno je odigrao 42 utakmice sa učinkom od dva pogotka i četiri asistencije.

Prvu seniorsku sezonu proveo je na posudbi u federalnom prvoligašu FK Mladost iz Kaknja. U prošloj sezoni je bio ponajbolji igrač ovog tima. Ukupno je za Mladost odigrao 29 utakmica i pritom je upisao dva pogotka i isto toliko asistencija.

Početkom ove sezone posuđen je Igmanu gdje je upisao i prve premijerligaške minute. Odigrao je četiri susreta za ekipu iz Konjica, a kako sada stvari stoje, u drugom dijelu će se boriti za mjesto u timu Posušja.

Mihajlo Jovašević
Mihajlo Jovašević FK Igman FK Igman HŠK Posušje HŠK Posušje FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

4 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
1 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Dobra stvar i za njega, a i Posušje je to što se radi o igraču mlađem od 21 godine tako da će šef struke hercegovačkog tima Denis Ćorić, ukoliko se transfer definitivno realizuje, imati više izbora po pitanju igrača zaštićenog godišta.

Jovašević je nastupao i za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine. Ukupno je skupio deset nastupa.

Top Komentari

SamoSiroki
Ovaj veze nema.. E moje posušje, e pijačanja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi