Iz Premijer lige BiH u Rusiju?
Brazilac u duelu protiv Željezničara na Grbavici

Nedavno je potpisao novi ugovor, pa bi klub dobio obeštećenje

Iz Premijer lige BiH u Rusiju?

Samir Mlaćo

Prije samo par dana u HŠK Posušje ozvaničen je itekako važan potpis. Naime, sjajni Brazilac Joao Erick je produžio saradnju i tako obradovao čelnike ovog kluba, ali i sve simpatizere.

Ipak, sada bi se mogao desiti preokret i Brazilac bi već ove zime mogao napustiti našu zemlju. Nezvanično saznajemo da sjajni Brazilac ima ponudu iz Rusije i da bi to mogla biti njegova nova destinacija.

"Brazilski internacionalac, João Erick Marques da Silva, danas je produžio ugovor, i ostaje u redovima Hrvatskog športskog kluba Posušje do ljeta 2025", objavili su iz Posušja prije par dana.

Ukoliko do transfera i dođe, bio bi to žestok udarac za Posušje, ali u drugu ruku dobra vijest za ovaj klub jeste da bi dobili adekvatno obeštećenje, što baš i nije čest slučaj za bh. klubove.

Time bi napravii kvalitetan posao jer je Erick na mala vrata stigao u našu zemlju. Nastupao je u Brazilu, a zatim u Hrvatskoj za Rudeš i Croatiju Zmijavce, da bi se ponovo vratio u Brazil.

Oglasi

Nakon toga je stigao u Posušje u julu prošle godine i dobio brojne pohvale za svoje partije.

U polusezoni iza nas ubilježio je 16 nastupa iz jednu asistenciju. U Kupu BiH je dodao jedan nastup.

Nedavno je Erick i govorio za SportSport.ba te imao samo riječi hvale za sve u Posušju. Otkrio je i kako je stigao na Mokri Dolac.

"Želio sam ponovo igrati u Evropi, a stigla je ponuda iz Posušja, tako da sam je rado prihvatio. Dolazak u Bosnu i Hercegovinu vidim kao dobru priliku da pokažem svoje fudbalsko znanje i kao odskočnu dasku za moju karijeru. Nije me bilo strah, odnosno nemam nikakvih problema za prihvatanje novih izazova. Dapače, volim ih".

U Posušju se osjeća prelijepo.

Oglasi

"Atmosfera u klubu je sjajna, tako da se mogu samo zahvaliti svima za to kako sam primljen, od čelnika kluba, preko saigrača do navijača. Zahvaljujući tom toplom dočeku i prilagodio sam se na novu sredinu bez ikakvih problema. Ono što me posebno dojmilo je taj neki trud navijača. Jednostavno osjetim da žele da se ovdje osjećam kao kod kuće."

Tada je i najavio da ima ponuda, te da bi mogao u budućnosti promijeniti sredinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trenutno ima upita, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz inostranstva. U narednom periodu ću znati nešto više o svojoj budućnosti. No, želim naglasiti da sam zadovoljan u Posušju ali isto tako spreman na iskorak na viši nivo.", rekao je Brazilac u tom intervju.

Posušje u drugom dijelu sezone očekuje borba za opstanak, a eventualni odlazak Brazilca značio bi i potragu za novim pojačanjem u veznoj liniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi