Joventut razbio Estudiantes, Kuzmić još jednom odličan

Deset poena i šest skokova u pobjedi nad Estudiantesom

Joventut razbio Estudiantes, Kuzmić još jednom odličan

Joventut Ognjena Kuzmića ugostio je u Barceloni ekipu Estudiantesa koja ove sezone igra odlično. Domaćin je bez većih problema slavio, 96:75.

Nakon pet minuta igre u Badaloni Joventut je imao šest poena viška, vodili su 18:12. Zadržao je Joventut prednost i nakon odlične prve četvrtine imao vodstvo, 27:24. 

 

Nastavio je Joventut sa dobrom igrom i u nastavku, ali im Estudiantes nije dozvolio da se previše odvoje. Nakon pet minuta igre u drugoj četvrtini domaćin je imao pet poena viška. Do kraja prvog poluvremena ekipa Ognjena Kuzmića je uduplala prednost i na odmor otišla sa vodstvom, 45:35. 

 

Joventut je zadržao prednost i u trećoj četvrtini susreta. Domaćin nije dozvolio Estudiantesu da se vrati u susret i u odlučujućih deset minuta je ušao sa vodstvom, 67:54. Joventut je do kraja susreta bez većih problema sačuvao prednost i slavio, 96:75. 

 

Najefikasniji u redovima Joventuta bio je Fisher sa 22 poena. Naš Ognjen Kuzmić odigrao je još jedan dobar susret. Postigao je deset poena i skupio šest skokova. Kod gostiju Carl English je postigao 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti