Jovetić: U Monaco sam došao zbog Lige prvaka

Imao je i ponudu Marseillea

Jovetić: U Monaco sam došao zbog Lige prvaka

Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić je ovog ljeta prešao iz Intera u Monaco, za koji bi trebao debitovati već ovog vikenda.

Jovetić je prošlu polusezonu proveo igrajući u Sevilli na posudbi, a u proteklom periodu je imao nekoliko ozbiljnih ponuda klubova iz liga petice. Na kraju je odabrao Monaco, kako kaže, najviše zbog toga što će se ovaj klub takmičiti u Ligi prvaka.

"Da budem iskren, Monaco nije jedini klub koji me želio. Također sam imao i ponudu Marseillea, ali na kraju sam izabrao Monaco zbog toga što želim igrati u Ligi prvaka. Osim toga, Monaco je aktuelni prvak pa je i to odigralo ulogu", rekao je Jovetić, te dodao:

"Posljednjih nekoliko sezona su bile teške za mene, ali pomoglo mi je ovih šest mjeseci u Sevilli. Drago mi je što sam dio ovog tima, osjećam se dobro i jedva čekam da zaigram".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jovetić, koji je u Monacu zadužio dres sa brojem deset, je prije nekoliko dana donio Crnoj Gori pobjedu nad Rumunijom (1:0) čime je potvrdio da je u dobroj formi pred početak izazova u novom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi