Jović: Bez pristupa se ne može do pobjede
Zrinjski u odbranu naslova krenuo porazom: Vlado Zadro

Prvak startao porazom

Jović: Bez pristupa se ne može do pobjede

Prvak Premijer lige porazom je krenuo u odbranu naslova najboljeg u državi. Zrinjski je dosta lako, rezultatom 2:0, poražen u Gradačcu na gostovanju kod Zvijezde u okviru 1. kola nacionalnog prvenstva.

Mostarska ekipa ličila je na onu koja je prošle sezone poharala Premijer ligu Bosne i Hercegovine samo u prvih pola sata susreta na stadionu Banja Ilidža. Sve ostalo je proteklo u znaku gradačačke ekipe, koja je golovima Savića i Omeragića došla do zaslužene pobjede.

"Zrinjski ove sezone ima visoko postavljene ciljeve, a to je odbrana naslova prvaka Bosne i Hercegovine, te ponovni izlazak u Evropu. Nažalost, jako ćemo teško ispuniti te ciljeve ako budemo igrali kao u subotu protiv Zvijezde. Pojedini igrači nisu imali dobar pristup utakmici i to nam se obilo o glavu. U narednom periodu takve nam se stvari jednostavno ne smiju dešavati i biće potrebno poduzeti određene korake kako bi igračima stavili do znanja da se ovakav pristup neće tolerisati", rekao je šef stručnog štaba Zrinjskog Dragan Jović.

Pred Zrinjskim je i težak raspored takmičenja u Premijer ligi. Naredno kolo mostarsku ekipu očekuje još jedno gostovanje, Travniku na Piroti, potom na Bijeli Brijeg dolazi Slavija, a onda Mostarci gostuju na Grbavici, kod preporođenog Željezničara.

"Raspored jeste težak, ali to nam ne znači mnogo. Recimo, Zvijezda je u Gradačcu nastupila oslabljena, a mi smo imali sve uslove da odigramo dobro i to nismo učinili. Iste ćemo uslove imati i naredno kolo u Travniku i sve je do nas. Ukoliko odigramo u skladu sa svojim mogućnostima, možemo pobijediti svakoga", zaključio je Jović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.