Jović: Dobro poznajemo ekipu Levskog

Iliev: Nećemo previše taktizirati

Jović: Dobro poznajemo ekipu Levskog

Edmir Škorić

Uoči susreta drugog pretkola Evropske lige između Levskog i Sarajeva održana je konferencija za novinare.

Ispred bordo momčadi novinarima su svoja očekivanja otkrili trener Dragan Jović te kapiten Sedin Torlak, a s njima u društvu bio je i portparol kluba Tarik Trbić.

 

"Dobro smo upoznati s ekipom Levskog, koja je u posljednjih desetak godina godinala 70 evropskih utakmica. Znamo da su promijenili trenera i doveli nekoliko igrača u ovom prelaznom roku. Gaje pas igru, napadaju sa osam igrača i brane se sa 10 igrača. Ako želimo ostvariti svoje ciljeve, sutra nas očekuje doista težak zadatak", rekoa je trener Dragan Jović, dodavši:

 

"Najviše smo radili na deanzivnom aspektu. Postigli smo devet golova protiv Hiberniansa, ali i primili šest. Pozitivno je da smo treća ekipa po efikasnosti u kvalifikacijama. Odbrana će pretrpjeti neke promjene te razmišljam da uvedem libera".



"Dobro je da smo odigrali dvije utakmice sa Hiberniansom. Bolje smo se upoznali, ali sigurno je da su nas te dvije utakmice iscprile zbog puta na Maltu. Ipak se nadamo da ćemo doći do cilja'', smatra Torlak.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nećemo previše taktizirati sutra, idemo na pobjedu. Što više bude odmicao meč, biće teže, ukoliko na početku ne stignemo do gola, a protivnik je vrlo opasan, pogotovo u napadu, gdje imaju nekoliko kreativnih igrača. Istina, imaju problema u zadnjoj liniji, a važno je da im nedopustimo kontrolu lopte i da pokušamo iskoristiti sve njihove eventualne greške", kazao je trener Levskog Ilian Iliev.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.