Jović donio Borcu pobjedu protiv neugodnog Travnika

Borac slavio

Jović donio Borcu pobjedu protiv neugodnog Travnika

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 18. kola BH Telecom Premijer lige Borac je s minimalnih 1:0 savladao ekipu Travnika.

Već na početku Travnik je pokazao da se nije došao braniti, pa su Zaimović i Hasečić prijetili golu Avdukića. 

Jedini gol na susretu viđen je u 21. minuti. Žeravica je centrirao, Toni Jović sjajno prihvatio loptu, oslobodio se svog čuvara i onda matirao nemoćnog Nurkovića.

Pet minuta kasnije Koljić je imao šansu nakon ubačaja Pilipovića, ali šutira pored gola. Do kraja prvog dijela Travnik je zaprijetio još jednom preko Hasečića, ali je Avdukić bio siguran.

U nastavku Travnik daleko opasniji iako je Borac imao više loptu u svom posjedu. Sadiković je u 60. minuti šutirao, ali je ostalo 1:0. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potom je veliku šansu propustio Dudić za Vezire u 66. minuti, kada je s 12 metara pucao preko gola. Ubrzo se u prilici našao i Hasečić, ali ni on ne pogađa. 

Pravo je čudo kako je Avdukić uspio da zaustavi dalekometni pokušaj Sadikovića petnaestak minuta prije kraja utakmice. Travnik je prijetio, napadao, ali je Borac uspio na iskustvo da privede meč kraju i upiše novu važnu pobjedu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.