"Ne razmišljam o odlasku, situacija se mora popraviti"

Vinko Marinović, trener Borca

"Ne razmišljam o odlasku, situacija se mora popraviti"

Trener Borca, Vinko Marinović, još uvijek ne razmišlja o napuštanju klupe banjalučkog premijerligaša. 

Unatoč velikim financijskim problema, ovaj 44-godišnji stručnjak odlučio je testirati granice svoje izdržljivosti, strpljenja i živaca, nadajući se da će se situacija u klubu ubrzo popraviti. 

"Slagao bih kada bi rekao da je situacija sjajna, jer nažalost nije. Još uvijek nisam razmišljao o odlasku sa trenerske pozicije i vjerujem da će se situacija popraviti. Jednostavno, nešto se mora uraditi po ovom pitanju", kazao je Marinović za SportSport.ba, a potom se osvrnuo na činjenicu da su igrači prekinuli svoj štrajk.

"Razumijem ih u potpunosti, nije lako. Dobili su obećanja i nadam se da će biti ispunjena. Što se tiče današnje utakmice, očekuje nas težak zadatak protiv Travnika. Imamo problema s igračkim kadrom, ali vjerujem da će svi igrači dati svoj maksimum i da ćemo zasluženo slaviti", riječi su Marinovića na kraju razgovora. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, dugovanja Borca iznose 464.000 KM i do kraja ovog mjeseca dug mora biti riješen. Da li će to isplatititi ili će se dug reprogramirati ostaje da se vidi.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.