Jović i Ahmetović pogađali, Sloboda i Borac remizirali

Remi Slobode i Borca

Jović i Ahmetović pogađali, Sloboda i Borac remizirali

Midhat Šljivak

Fudbaleri Slobode i Borca remizirali su (1:1) u susretu četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme na Tušnju donijelo je bolju igru Slobode. Ipak, sve do sredine prvog poluvremena uzbuđenja nije bilo, a onda prva velika šansa za domaće.

Sjajnu akciju domaćih ispratio je Govedarica, ali je fudbaler domaćih sa samo nekoliko metara promašio kompletan gol Borca, te je ostalo 0:0.

Do kraja prvog dijela, još nekoliko šansi. Ipak, na odmor se otišlo bez golova, da bi u nastavku utakmica bila mnogo bolja.

Sloboda je krenula dosta ofanzivano, ali ih je otvorenost koštala u 52. minuti. Toni Jović je pobjegao odbrani, te je matirao Pirića za vodstvo Borca od 1:0.

Samo 10 minuta je trajalo slavlje gostiju. U 63. minuti je Govedarica dobro šutirao, Ružić je odbio loptu na nogu Mersudina Ahmetovića, koji trese mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja je Sloboda pokušavala da dođe do pobjede. Imali su nekoliko sjajnih pokušaja, ali ih nisu iskoristili, te je ostalo 1:1 do kraja susreta.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Sloboda - Borac 1:1 (Ahmetović 63' / Jović 52')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Moranjkić, Efendić, Zeba, Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Govedarica, Mehidić, Ahmetović

Borac: Ružić, Saničanin, Vidović, Kikić, Jović, Stojanović, Koljić, Subić, Bečelić, Radinović, Runić

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.