Derbi na Koševu, Borac traži iskupljenje na Tušnju

Danas na rasporedu dvije utakmice BHT Premijer lige BiH

Derbi na Koševu, Borac traži iskupljenje na Tušnju

Danas su na rasporedu dvije utakmice BH Telecom Premijer lige BiH, a najzanimljiviji duel bit će odigran na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" s početkom u 20:00 sati.

Izabranici trenera Dženana Uščuplića će nakon trijumfa nad Širokim Brijegom ugostiti i mostarski Zrinjski, koji je dosad odigrane tri utakmice zabilježio isto toliko pobjeda i nalazi se na liderskoj poziciji.

Zrinjski seriju dobrih rezultata namjerava nastaviti u večerašnjoj utakmici, što je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio i iskusni napadač Stevo Nikolić. 

"Derbi želimo odigrati što bolje, želimo se na dobar način predstaviti publici u Sarajevu. Nismo opterećeni rezultatom pošto smo u prva tri kola ostvarili tri pobjede i na najbolji način smo ispunili plan prije početka sezone. Biće čvrsto na početku, ali kako susret bude odmicao tako očekujem i ljepšu igru. Respektujemo Sarajevo, ali u svakom susretu želimo pobijediti i uopšte nije bitno ko je s protivničke strane, Sarajevo, Vitez, Željezničar ili Olimpic", kazao nam je Nikolić. 

S druge strane, Sarajevo u ovoj utakmici neće moći računati na Miloša Stojčeva koji je prešao u Atromitos, a upitan je i nastup Gojka Cimirota. 

"Drago mi je što dolazi kvalitetna ekipa, jer ćemo se i mi morati još više potruditi za pozitivan rezultat. Sigurno ćemo morati mijenjati nešto, ali ja sam rekao i ranije da FK Sarajevo ima kvalitetne igrače na svakoj porodice. Da li će se osjetiti izostanak Stojčeva i Cimirota, to će vrijeme pokazati. Međutim, tvrdim da imamo kvalitetne igrače, dugo se znamo", poručio je Uščuplić jučer na konferenciji za medije.

Tim koji bi u ovoj sezoni mogao igrati značajnu ulogu je i Sloboda, koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva zabilježila dvije pobjede i jedan poraz. Trenera Husrefa Musemića u ovom trenutku najviše brinu uslovi u kojima će meč biti odigran. 

"Uslovi u kojima ćemo igrati je nešto što me brine, jer su velike vrućine. Jednostavno, termin meča je takav da će biti veoma teško objema ekipama istrčati na tušanjski teren. Borac je neugodna i mlada ekipa, dobra po bokovima, ali više sam fokusiran na naš tim. Važnije mi je kako će se moji igrači ponašati na terenu. Ako budu ispoštovali sve dogovore iz svlačionice ne sumnjam da ćemo doći do novog uspjeha."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je u prošlom kolu odigrao neriješeno na domaćem terenu protiv Mladosti, a trener Vlado Jagodić iskupljenje navijačima banjalučkog premijerligaša tražit će na Tušnju. Najavljena je otvorena igra i borba za pozitivan rezultat. 

"Znamo da je Sloboda tim koji se u ovom trenutku može umiješati u borbu za sami vrh tabele, no mi ne razmišljamo o odbrani. Idemo u Tuzlu pokušati vratiti na svoj mlin što smo izgubili protiv Mladosti i smatram da uz maksimum svih igrača možemo napraviti pozitivan rezultat", riječi su trenera Vlade Jagodića. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.