Jović: Ništa osim pobjede nam nije važno

Napadač FK Borac o narednoj utakmici

Jović: Ništa osim pobjede nam nije važno

D. Vejo

Premijer liga BiH počela je minulog vikenda. Na Gradskom stadionu u Banjaluci fudbaleri Borca remizirali su sa Slobodom iz Tuzle rezultatom 0:0. 

Velikan iz Platonove nastavlja grčevitu borbu za opstanak, a sljedeći rival će mu biti Olimpic, kojem ide na noge u Sarajevo.

O važnosti koju ova utakmica nosi, najbolje zna i krilni napadač crveno-plavih, Toni Jović.

„Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Ne preostaje nam ništa nego da idemo na pobjedu u narednom kolu. To nam je jedini cilj i moramo dati svoj maksimum kako bi upisali nova tri boda koja su nam prijeko potrebna“, rekao je za SportSport.ba Jović. Svojim igrama, mladi napadač se nametnuo stručnom štabu. Trenutno je najbolji strijelac Banjalučana za prvi dio sezone, te upravo zbog toga nada se da će tako ali čak i bolje biti tokom proljetnog dijela šampionata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Naravno drago mi je što sam postigao takav učinak. Ali opet, nije bitno ko će postići pogodak nego je bitno da pobjeđujemo kako bi izbjegli opasnu zonu i ostali u društvu najboljih. I ja i tim, dat ćemo sve od sebe da ostvarimo zadatak koji smo postavili“, dodaje napadač.

Mladi Jović, nije krio zadovoljstvo što je tokom prethodnom meča njegov tim imao ogromnu podršku sa tribina. „Podrška protiv Slobode jako nam je godila. Sa takvim navijačima možemo sve, oni su nam vjetar u leđa i 12 igrač na terenu. Nadam se da će i u narednim utakmicama dolaziti u što većem broju, i da ih mi nećemo razočarati svojim nastupima“, zaključio je on.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi