Jovo Kojić dvije godine u Radniku iz Bijeljine

Pojačanje za Radnik

Jovo Kojić dvije godine u Radniku iz Bijeljine

D. Kurbegović

Igrački kadar nogometnog kluba Čelik nastavio se osipati. Nakon odlaska Grahovca, Džidića i Karića u Slobodu, Dedić i Bureković su uzeli papire i svoju karijeru nastavljaju u drugom klubu, danas je još jedan standardni igrač zvanično napustio crno-crvene i prešao u drugi klub.

Riječ je o 28-godišnjem defanzivcu Jovi Kojiću, koji se nakon dvije sjajne sezone na Bilinom polju, vraća u matični klub Radnik iz Bijeljine, što je i potvrdio za SportSport.ba.

"Istina da sam napustio Čelik, niko me nije zvao da produžim ugovor, ja sam nekoliko puta kontaktirao ljude iz kluba, ali se niko nije javljao.Bio sam spreman da im oprostim pola duga, te da produžim ugovor, ali se svi prave gluhi i nezainteresovani, a ja moram misliti o sebi i svojoj porodici.Čeliku želim sve najbolje, Zenica mi je protekle dvije godine bila kao druga kuća i stvarno tako mislim. Nadam se da će se popraviti stvari u klubu, jer navijači zaslužuju klub, koji će se boriti za titulu, a ne kojem će biti prioritet opstanak u Premijer ligi", ističe Kojić.

Radnik iz Bijeljine je klub, gdje će provesti naredne dvije sezone.

"Jutro sam već obavio trening s Radnikom, ljudi su me čekali 15 dana i ja sam pristao da potpišem ugovor na dvije godine. Sada u Radniku pušu neki bolji vjetrovi, a to se vidjelo najbolje u prošloj sezoni, kada su osvojili Kup BiH. Nadam se da ću svojim odnosom i igrama, opravdati povjerenje predsjednika Krstajića i trenera Petrovića", kazao je Kojić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jovo Kojić 28-godišnji je defanzivac, koji je u svojoj karijeri nastupao za Radnik, Modriču,Zvijezdu i Čelik. Prije dvije sezone kao kapiten kluba iz Bijeljine stigao je na Bilino polje,a u dresu Čelika odigrao je 58 utakmica, uz postignutih osam golova i dvije asistencije, što je za jednog defanzivca veoma rijedak slučaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti