Jovo Kojić: Kruna moje karijere bio bi plasman u Evropu sa FK Tuzla City

Iskusni stoper za SportSport.ba

Jovo Kojić: Kruna moje karijere bio bi plasman u Evropu sa FK Tuzla City · Intervju

E. Škorić

Jovo Kojić, stoper Tuzle City s dugogodišnjim premijerligaškim stažom, govorio je za SportSport.ba.

Kojić je jedan od najstandardnijih igrača Premijer lige i stoper koji je svojom odanošću, prednašću i kvalitetama naprosto izgradio imidž kakav ima i zavrijedio poštovanje svih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, bez obzira za koji klub da navijate i koga favorizujete.

Tridesejednogodišnji defanzivac igrao je u nekoliko navrata u Radniku iz Bijeljine, Modriči, Zvijezdi Gradačac, Čeliku, Olimpiku, a član Tuzle City je od ljeta 2017. godine. Bio je tu u ono prvoligaško doba, pa i sada, kada je klub postao ozbiljan i u premijerligaškim okvirima i kada slovi za jednog od najambicioznijih timova na prostorima BiH.

U jeku pandemije koronavirusa, Premijer liga je "zaleđena" i Kojić, kao i svi drugi, mora da se pridržava mjera bezbjednosti i da se izolira od ostatka svijeta.

"Savjestan sa građanin i vrijeme u karantinu provodim u krugu svoje porodice. Pridržavam se svih mjera i preporuka koje su neophodne da bismo što prije izašli iz ove situacije. Nogomet mi naravno nedostaje i nadam se što bržem poravku na teren. U međuvremenu svakodnevno treniram sa ostatkom ekipe. Imamo organizovane online treninge s našim kondicionim trenerom profesorom Jaskom Zahirovićem. Uvijek sam optimista i mislim da će ovo uskoro biti iza nas i da ćemo svi kolektivno izvući neku lekciju iz ovoga", kazao je Kojić u razgovoru za SportSport.ba.

Razne su teorije o tome kako će se sezona završiti i kada bi mogla da se nastavi, kakav je tvoj stav po tom pitanju?

"Mislim da se svi nadamo nastavku sezone. Vjerujem da i ostali dijele isto mišljenje. Čim se stvore uslovi, a nadam se da će to biti uskoro, lopta će se opet zakotrljati na bh. terenima. U svakom slučaju čelni ljudi će odlušiti šta je najbolje i najprihvatljivije rješenje za sve nas".

Do odlaska u izolaciju, Tuzla City je bila petoplasirana i sa velikim ambicijama, šta očekivati do kraja sezone?

"Tuzla City je skup zaista kvalitetnih igrača i svi dišemo kao jedan. Skopljena je kvalitetna ekipa i naš zajednički cilj je da izborimo Evropu. Mislim da imamo izgledne šanse da to ostvarimo. Zlatan Nalić je svojim dolaskom unio novu energiju. Ambiciozan je i zajedno s njim, vjerujem, uspjeh neće izostati".

Nakon svih ovih godina, jesi li se zasitio Premijer lige?

"Nogomet je moja velika ljubav. Poslije niza godina igranja na bh. terenima i dalje imam isti žar i motiv kad istrčim na teren. Bilo je zaista mnogo momenata koje neću zaboraviti, ali izdvojiću ulazak Tuzla City u Premijerr ligu. Poznato vam je da sam se ekipi pridružio još dok smo nastupali na nivou Prve lige Federacije. Sretan sam što je klub u međuvremenu postao jedan od glavnih konkurenata za sam vrh tabele i što sam dio ove ekipe".

Azmir Husić je često u medijima, neki ga ne vole, neki obožavaju, tvoj komentar?

"Siguran sam da će se svi složiti sa mnom kad kažem da je Azmir čovjek koji je ispoštovao svaku svoju riječ ili dato obećanje. Svjedoci smo kakav je to čovjek i u ovim teškim trenucima. Mislim da on može biti primjer svima nama kako istinskim trudom, radom, ambicijom i sa čistim srcem može doći do uspjeha. Zajedno sa njim na čelu kluba mi igrači imamo dodatni elan".

Koji igrači su po tvom mišljenju trenutno najbolji u Premijer ligi?

"Neću biti pristrasan, pa ću izostaviti igrače iz svoje ekipe. U Premier ligi nastupa veliki broj veoma kvalitetnih igrača, a izdvojio bih Ahmetovića, Štilića, Samira Bekrića, Dinu Ćorića, Slobodana Jakovljevića..."

Jesi li ranije imao priliku da pregovaraš sa nekim od najvećih klubova u BiH?

"U više navrata bio sam na korak do potpisivanja ugovora, ali se kockice nisu složile pa do toga nije došlo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta bi bila kruna tvoje ionako uspješne igračke karijere?

"Zaista sam sam sretan i zadovoljan što sam dio ekipe Tuzla City i što smo stepenicu po stepenicu bliže našem cilju. Tuzla City je klub koji je ušao na mala vrata na bh. scenu. Na čelu sa našim predsjednikom vjerujem da ćemo izaći u Evropu i to će biti kruna moje karijere".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin1918
HAHAHAHAHAAHAHHAAHAHAHAHAAHGAHAAH STA CE TE VI SISLI SA SEELA NEKI DAN I VI HOCETE U EVROPU..SUTITE PAPANI I OSTANITE GDJE JESTE
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi