Nalić: Čitao sam prijedloge, svako pomjeranje nastavka lige nije realno

Trebao je debitovati na klupi FK Tuzla City, no došla je neočekivana pauza

Nalić: Čitao sam prijedloge, svako pomjeranje nastavka lige nije realno · Intervju

S. Mlaćo

Da život piše čudne priče i nije neka novost, a u to su uvjerio i Zlatan Nalić, bh. stručnjak koji je nešto prije odlaska na neočekivanu pauzu preuzeo FK Tuzla City.

Nalić je brzo dogovorio saradnju sa čelnicima tuzlanskog premijerligaša, odradio par treninga i započeo planove za duelom sa Veležom.

"Veleža moramo dobiti, Velež će biti prekretnica", stizale su poruke iz Tuzle, no viša sila je učinila svoje. Liga je prekinuta, nogometaši su otišli na pauzu, a Nalić će sačekati na debi.

Javio se za SportSport.ba i otvoreno govorio o svom viđenju cjelokupne situacije. Zanimalo nas je kakve prognoze dolaze iz Švedske, kako razmišlja javnost u toj zemlji, te da li on vjeruje u nastavak ove sezone Premijer lige.

Zlatane, da li će se nastaviti Premijer liga. Šta vi očekujete?

"Trener sam, radim trenerski posao i kakva odluka se donese mi se moramo prilagoditi. Situacija je komplikovana, vidio sam i te prijedloge koji se spominju za nastavak. Ne znam, najveći naleti pandemije koronavirusa se očekuju u narednih 14 dana, teško onda možemo pričati o tome", priča ljubazni Nalić, te nastavlja.

"Ne znam da li smo mi u BiH uspjeli suzbiti to najgore. Nisam stručnjak za te stvari, ali znam da kasnimo za žarištem nekih 20-tak dana. Šta znam... Možda za 20-tak dana budemo imali neku realniju sliku".

Prva opcija je da liga krene 19. aprila.

"Iz trenerskog ugla i fiziološki gledano optimalne su dvije sedmice priprema, ako bi krenuli tog 19. aprila. Što dalje bi se pomjerao nastavak, tu onda nastaju problemi. Mi smo na odmoru već 20-tak dana, ne možemo onda očekivati da se nakon mjesec i po pauze spremamo 14 dana i krenemo u prvenstvo. To već nije realnost".

Situacija u Švedskoj... Možemo vidjeti da neki klubovi igraju prijateljske utakmice, šta kaže javnost s obzirom da pratite stanje u toj zemlji, tamo nastupa i vaš sin?

"Da, igraju se prijateljske utakmice. Svi to tumače na različite načine. Mišljenja su u Švedskoj da od koronavirusa ne možete pobjeći i da će on proći tek kada kada 70 ili 80 posto stanovništva budu nosioci ili obole. Mjere se uvode prije svega da svi ne obole u istom trenutku, kako se ne bi desio kolaps zdravstva. Npr. pola škola je zatvoreno, pola nije", priča nam Nalić.

Prvenstvo u nogometnoj ligi Švedske nije ni počelo, a već je odgođeno. Jasno je onda da prognoze nisu optimistične.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Baš tako. Odgođeno je do juna, a trebala je početi u prvoj sedmici aprila jer tamo u jednoj godini liga i počne i završi. Stručnjaci su mišljenja da pandemija koronavirusa neće ubrzo stati i donijeli su te mjere. Moj sin Adi (član FF Malmo) je jučer trenirao, ali su prestali kada su dobili zvaničnu informaciju o odgodi početka prvenstva. Što se tiče ulica, života, kretanja su dozvoljena, restorani rade, svako ide na ličnu savjest...Jedine mjere su te da neke škole rade, neke ne. Prognoze nisu dobre, te su mnogi stručnjaci ovdje mišljenja da se npr. liga neće moći igrati ni tog 3. juna kada je planiran početak", dodao je Nalić na kraju razgovora.

FK Tuzla City se nakon 22. kola u Premijer ligi nalazi na petom mjestu sa 35 osvojenih bodova.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LUFC
Treba proglasiti FKS za novog prvaka, nema smisla nastavljati prvenstvo u julu.
3 5
tcity055
Tesko da ce se lopta ove sezone kotrljati. Ipak je ovo planetarni problem.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije