Jovo Kojić završio s Novim Pazarom, slijedi li povratak u BiH?

Čeka na novi angažman

Jovo Kojić završio s Novim Pazarom, slijedi li povratak u BiH?

E. Škorić

Iskusni defanzivac Jovo Kojić (33) ide na zasluženi odmor, no isti neće dugo trajati, spreman je ubrzo za nove izazove.

Kojić je godinama igrao u Premijer ligi BiH i na bh. terenima gdje je ostavio veliki trag. Bo je sezonama uzdanica FK Tuzla City, prethodno nastupao za Radnik i Olimpik, igrao je i u Čeliku, za Modriču i za gradačačku Zvijezdu.

Na sceni je više od decenije, pružajući u svakom momentu i u svakoj situaciji 100 posto od sebe, zbog čega je i imao izuzetno korektne odnose sa bivšim trenerima, upravama i navijačima, bez obzira u kojem klubu da je igrao.

Na lijep se način Kojić rastao i od Novog Pazara, gdje je proveo minulu sezonu i gdje je odigrao sve mečeve, a uz to je postigao i jedan gol za bivšeg superligaša iz Srbije. Novi Pazar je na terenu obezbijedio opstanak, ali ostao je bez licence i po svemu sudeći neće igrati u prvom rangu srbijanskog nogometa naredne sezone.

Bez obzira na ishod novonastale situacije, Kojić je u potrazi za novom sredinom, spreman da zadrži nivo dobrih igara i da još jednom pokaže svoje kvalitete.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Lijep period je iza mene. Novom Pazaru želim puno sreće dalje, a ja ću nakon kraćeg odmora krenuti s pripremama za novu sezonu. Gdje god da me put odnese, u kojem god klubu da zaigram, daću kao i uvijek sve od sebe. Spreman sam, motivisan, za još jedno poglavlje moje karijere", ističe Kojić.

Ponuda ne manjka, ali Kojić prije svega želi da pronađe stabilan tim i zdravu sredinu. "Ne želim ishitreno donositi bilo kakvu odluku. Čekat ću pravi poziv i pravu priliku za sebe", dodao je iskusni defanzivac koji je u Premijer ligi upisao preko 200 nastupa, a svojevremeno je igrao i evropske mečeve sa ekipom Radnika, kada je bijeljinski sada već bivši premijerligaš u dva meča odmjerio snage sa bugarskom ekipom Beroe u prvom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi