Jovo Kojić više nije igrač FK Tuzla City: Želim im sve najbolje, a ja se spremam za nove izazove

Štoper dogovorio raskid saradnje

Jovo Kojić više nije igrač FK Tuzla City: Želim im sve najbolje, a ja se spremam za nove izazove

E. Škorić

Jovo Kojić (32), jedan od najstandardnijih igrača FK Tuzla City u proteklih nekoliko godina i defanzivac koji je igrama u nekoliko premijerligaških timova ostavio veliki trag, sada je spreman za novi korak u karijeri.

Ovaj 32-godišni štoper odigrao je 11 premijerligaških utakmica ove sezone u dresu Tuzle City, no u dogovoru s čelnicima kluba on će promijeniti sredinu. Smatra da je vrijeme za promjene nakon što je protekle tri godine nastupao u Tuzli.

Sada će, kao slobodan igrač, razmotriti ponude i krenuti u novi izazov. Kako sam tvrdi, neće žuriti s donošenjem odluke.

Jovo Kojić
Jovo Kojić FK Tuzla City FK Tuzla City Pozicija: DF

Statistika

11 nastupa
11 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

"Mogu sada samo najbolje da kažem o FK Tuzla City. Tu sam proveo lijepo vrijeme, ali mislim da je ovo pravi trenutak da se rastanemo. I klub i ja smo tako odlučili. Tuzli naravno svu sreću svijeta u budućnosti, a ja ću sada čekati novu priliku", rekao je Jovo Kojić u razgovoru za SportSport.ba.

Kako nam je rekao, bilo je i ranije poziva, no zbog ugovora s Tuzlom i korektnog odnosa, nije želio da ulazi u bilo kakvu vrstu pregovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sada kada postajem slobodan, razmotrit ću sve opcije i onda donijeti onu najbolju za sebe", jasan je Kojić.

Prije Tuzle, Kojić je igrao za Radnik iz Bijeljine, Olimpik, Čelik, Zvijezdu i Modirču. Iza njega je veliki broj utakmica na bh. terenima, a u drugom dijelu sezone sasvim sigurno gledat ćemo ga ponovo na premijerligaškim terenima, samo još nije poznato u čijem dresu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi