Teroriše odbrane u Premijer ligi i nada se inostranom transferu: "Prva plata? Bilo je to bahaćenje"

Talentovani Jovo Lukić govorio za SportSport.ba

Teroriše odbrane u Premijer ligi i nada se inostranom transferu: "Prva plata? Bilo je to bahaćenje" · Intervju

A. Čaušević

Rijetke su prilike da neki igrač na bh. terenima postigna četiri gola na jednom meču, nebitno o kojem rangu takmičenja se radi. Kada je Jovo Lukić prošle godine u dresu Krupe zabio četiri gola u Prvoj ligi RS najavio je da definitivno ima perspektivu. 

Lukić je ove sezone svoj kvalitet potvrdio i u Premijer ligi. Iako ima tek 22 godine, te manje 40-ak utakmica u bh. eliti već sada je jedan od najboljih napadača bh. prvenstva.

S mladim fudbalerom Borca smo razgovorali o trenutnoj sezoni, njegovim igrama, budućnosti, Premijer ligi BiH i drugim temama.

Prethodni si ponovo odigrao dobar meč, Borac je bio blizu pobjede nad Sarajevom, ali na kraju je osvojen bod?

Glavni smo krivci što smo sispustili tri boda iz svojih ruku, imali smo sve na svojoj strani. Igrača više, rezultatsku prednost, ali Sarajevo je bilo uporno i uzelo je bod.

Za vikend posljednja utakmica ove godine. Može li se konačno dobra igra iz Banja Luke vidjeti i na gostujućem terenu?

"Nadam se da možemo, ali svi znamo kakav je teren stadiona Tušanj, pogotovo u ovo doba godine. Bit će teško, ekipa Tuzla Cityja ima dobre igrače, ali teren će doprinjeti da utakmica bude još teža."

Mladi napadač igra odličnu sezone. Postigao je osam golova, i u vrhu je liste strijelaca. Sigurno može biti zadovoljan učinkom.

"Naravno da sam zadovoljan. Ovo je prvi put da u Premijer ligi dobijem pravu šansu, da uspijem pokazati da posjedujem neki kvalitet. Mislim da mi je učinak mogao biti i bolji, ali nije ni ovo loše. Ne mogu se žaliti".

Osim u Borcu igrao si sjajno i u dresu mlade reprezentacije BiH. Gledali su te i skauti nekih evropskih klubova. Razmišljaš li možda o tome da te uskoro čeka inostrani transfer?

"Iskreno volio bih da se to desi. Trudit ću se. Imam ugovor s Borcem još dvije i pol godine, trudit ću se da se dokazujem u Premijer ligi, valjda će to neko zapamtiti i da će se ostvariti transfer."

Lukić djeluje impresivno kada treba primiti loptu leđima. Šta izdvaja kao najbolje karakteristike?

"Snaga i želja za golovima", kratak i poprilično jasan odgovor talentovanog napadača.

Još uvijek si mlad, na početku si karijere. Protiv kojeg defanzivca je do sada bilo najteže?

"Najteži protivnik od svih mi je Slobodan Jakovljević. Ne odgovara mi ni u jednom segmentu. Stvarno je jak."

Postoji li neki ritual kojeg trebaš ispoštovati pred utakmicu?

"Danas svi nekako slušaju neku određenu muziku, ja sam totalno drugačiji. Volim da se na utakmicu skoncentrišem bez slušalica. Maksimalno se fokusiram na meč, da izađem na teren i pokažem što znam."

Ima li neki stadion na kojem posebno voliš igrati, a da to nije Gradski stadion u Banja Luci?

"Lijepo je igrati na Grbavici. Teren je dobar, lijep je ambijent, tribine su super, još kad bude noćna utakmica. To je prava stvar."

Na predstavljanju prilikom potpisa za Borac si rekao da ti je ispunjen dječački san. Postoji li neki možda evropski klub za kojeg bi volio zaigrati, koji ti je posebno drag?

"O tome nisam previše razmišljao, cilj mi je dokazati se u svojoj državi, na našim terenima. Kao dječak, više od ostalih sam volio Liverpool."

Jovo Lukić
Jovo Lukić FK Borac FK Borac Pozicija: FW

Statistika

24 nastupa
19 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
9 golova

A fudbalski uzor?

"Najviše me inspiriše Zlatan Ibrahimović. Igramo na istoj poziciji, slične smo građe s tim da je on dosta bolji u svakom pogledu."

Možeš li se sjetiti kako si potrošio svoju prvu platu?

"Tad sam još išao u školu, to je bilo bahaćenje...", kroz smijeh odgovara mladi napadač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zašto je danas među najboljim napadačima lige Lukić duguje i svom ocu Mitru koji ga je jedno vrijeme trenirao. Da li još uvijek sluša savjete svog oca?

"Prije smo često razgovarali, pogotovo dok se nisam dokazao u Premijer ligi. Jedno vrijeme me i trenirao, pa mi je često objašnjavao kretnju, udarce, šutiranje i ostalo...", kazao nam je Lukić za kraj.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
Prije 2 godine doso u Tesanj sa Zvijezdom i nas lokalni decko Dzemo ga strpo u padze. Moram napomenuti da sam prije na mjesec dana od tog dogadjaja u Sijama na turniru pored tog istog Dzeme zabio het trik i odveo svoju ekipu u finale. Sad mi neko kaze ovaj momak talenat? Ofucana kuja i nista vise.
4 17
Belajsuz1989
Dobar pravo napadac,jak,prodoran...sto sam gledao par utakmica borca i jednu mlade repke dobar je.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi