Juan Carlos Navarro propušta EP?

Pred Navarrom teška odluka

Juan Carlos Navarro propušta EP?

Adnan Beganović

Jedan od nosioca igre košarkaškog kluba Barcelone i španjolske reprezentacija, Juan Carlo Navarro, zbog hroničnih problema sa povredom pete mogao bi propustit predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Prema posljednjim informacijama koje dolaze iz Španije, pred Navarrom je teška odluka, da li nastaviti sezonu sa velikim bolovima ili otići na operaciju zbog koje bi morao pauzirati oko 6 mjeseci i tako dovesti u pitanje svoj nastup na Evropskom košarkaškom prvenstvu u Poljskoj koje se igra u septembru ove godine.

Uzroci hroničnih bolova kod Navarra leže u velikom broju utakmica i ritmu koji i vrhunski sportaši teško da mogu izdržati. Naime, ovaj sjajni španjolski košarkaš samo u prošloj sezoni odigrao je 97 utakmica (Memphis, reprezentacija i Barcelona).

Ukoliko se Navarro odluči za operaciju biće to veliki gubitak za reprezentaciju Španije jer se radi o jednom od najboljih strijelaca u Evropi, o čemu govori i podatak da je na posljednjoj utakmici Eurolige u duele njegovog kluba sa Albom postao tek šesti košarkaš sa više od 2.000 poena u ovom eminentnom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.