Savršeni slobodnjak sa 25 metara: Golmanu je lopta na dohvat ruke, a ne može joj ništa

Majstorija

Savršeni slobodnjak sa 25 metara: Golmanu je lopta na dohvat ruke, a ne može joj ništa

A. Čaušević

Zabiti direktno iz slobodnog udarca nikad nije lako, pogotov ne u golmanov ugao.

Prekidi su itekekako jako oružje u modernom fudbalu te svaka ekipa nastoji da u svojim redovima ima dobrog izvođača prekida, bilo za kornere bilo za direktne udarce.

U pobjedi River Platea nad Argentinos Juniorsima viđen je savršen slobodnjak, a njegov autor je kolumbijski napadač Juan Fernando Quintero.

Quintero je zabio vodeći gol za goste iz argentinske prijestolnice kada je na magičan način pogodio u 66. minuti.

[twitter]https://twitter.com/Reinaldodcg9/status/1576742061877125120[/twitter]

Kolumbijac koji je jedno vrijeme igrao i u Evropi je sjajno šutirao, a snimak iz drugog ugla najbolje pokazuje koliko dobar je bio njegov udarac.

Oglasi

Iako je golmanu Lanzillotti lopta bila na dohvat ruke, čuvar mreže domaćih nije mogao ništa te je loptu samo ispratio pogledom.

Nema sumnje da se radi o jednom od najboljih golova iz slobodnih udaraca u 2022. godini pošto je zabiti ovakav gol sve osim lagano.

[twitter]https://twitter.com/SicarioRojas/status/1576743179759456256[/twitter]

Da odlično izvodi prekide Quintero je potvrdio i krajem septembra kada je pogodio direktno iz kornera što je daleko teži zadatak nego postići gol iz slobodnog udarca.

Ovaj 29-godišnjak je u Evropi poznat po nastupima u dresu Porta, a prvi klub na Starom kontinentu mu je bila Pescara. Italijani su ga Portugalcima 2013. godine prodali za odličnih 10 miliona eura.

U River Plate je stigao 2018. godine, da bi na zimu 2021. godine otišao u Kinu gdje je zaradio odličan novac. Od februara ponovo igra za argentinskog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi