Zvijezda Rivera za opstanak u ligi
Foto - EPA

Genoa želi Quintera

Zvijezda Rivera za opstanak u ligi

M. Šljivak

Borba za opstanak u italijanskoj Seriji A ove sezone bit će itekako zanimljiva, a jedan od kandidata za ispadanje je ekipa Genoe.

Tim sa Luigi Ferrarisa igra jako loše i u 19 utakmica je skupila samo 14 bodova, pa su itekako ozbiljni kandidati za ispadanje u niži rang.

Ipak, kako bi izbjegli ispadanje odlučili su dovesti nekoliko provjerenih imena, pa su tako novi članovi tima postali Valon Behrami, Mattia Perin i Mattia Destro.

Međutim, najveće pojačanje moglo bi stići tek u narednim danima. Transfer guru Gianluca Di Marzio tvrdi da je Genoa ozbiljno zainteresovana za dovođenje zvijezde River Platea Juana Quintera.

Ovaj sjajni fudbaler igra zaista odlično u dresu argentinskog velikana. U italijanskom timu smatraju da bi upravo on mogao biti pravi čovjek kojeg trebaju i pokušat će da ga dovedu u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Quintero ima iskustvo igranja u Italiji. Sezonu 2012/2013 je proveo u Pescari, a u Evropi je još nastupao za Porto i Rennes.

Kolumbijac je zatim igrao za Independiente Medellin, a od 2018. godine se skrasio u Riveru sa kojim je uspio osvojiti Copa Libertadores.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi