Juan Mata u još jednom velikanu, transfer će biti objavljen na kraju sezone

Odlazi bez odštete

Juan Mata u još jednom velikanu, transfer će biti objavljen na kraju sezone

Edmir Škorić

Španski veznjak Juan Mata na kraju sezone napustit će Manchester United.

Mati ističe ugovor početkom jula i navodno je odlučio da se vrati u Španiju, gdje ga raširenih ruku čeka nekoliko ekipa.

Nekadašnji igrač Valencije neće ostati u Engleskoj, a iako ga želi Atletico, navodno u slobodnom transferu odlazi u - Barcelonu.

Prema pisanju katalonskog Sporta, 31-godišnji veznjak je sve dogovorio s Barcelonom, mada prije ljeta ništa neće biti zvanično objavljeno.

"Mata ima druge ponude, ali Barcelona je njegova prva opcija. Zbog toga je odbio sve Unitedove ponude, a od Barcelone se nada dvogodišnjem ugovoru s mogućnošću produženja za još jednu godinu", piše Sport.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca će Mati dati pet miliona eura po sezoni, a nije poznato kakvu ulogu će imati na Nou Campu i koliko će Ernesto Valverde računati na iskusnog Španca ukoliko ovaj uistinu i dođe.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi